Panganan dhasar sing njaga kesehatan awak: Sinau babagan apa lan cara ngonsumsi!

panganan sehat kanggo diet

Saiki wis akeh panganan industri, dadi akeh panganan sing siyap-siyap lan rame ing saben dinane, umume wong seneng panganan sing cepet utawa siap sing ora mesthi sehat utawa apik kanggo awak.

Panganan sing sehat dianggep akeh sing ora sehat utawa ora enak, amarga ana kesalahan gedhe, kabeh panganan yen disiyapake kanthi bener bisa nyenengake lan enak.

Saiki ana restoran sing duwe spesialisasi panganan sehat sing dikarepake. Yen sampeyan dudu ahli kuliner sing apik lan uga ora duwe akeh wektu kanggo masak, goleki restoran ing kutha sampeyan sing ora entek kanggo menehi panganan sing enak lan enak.

Panganan sing kudu kalebu ing panganan

Supaya bisa ngrumusake konsep panganan dhewe, luwih dhisik kudu ngerti dhasar kabeh panganan, yaiku panganan sing dikonsumsi saben dina tanpa pura-pura, yaiku:

  • sereal lan oyot - Iki minangka panganan sing, amarga akeh karbohidrat, nyedhiyakake luwih akeh energi kanggo nindakake kegiyatan saben dinane, dene kanggo sing nindakake kegiatan fisik, panganan kasebut kudu dikonsumsi kanthi jumlah sing luwih gedhe tinimbang biasane.
  • Woh-wohan, sayuran lan sayuran - penting kanggo njaga kesehatan lan fungsi awak sing bener, amarga kandungan serat, vitamin lan mineral.
  • Kacang lentil lan polong - Panganan kaya protein, sayuran, zat besi lan serat.
  • Panganan lan panganan kewan - Dheweke sugih kalsium lan protein sing nguatake, tuwuh lan mbentuk kulit, kuku, rambut, untu lan balung.

Panganan sing dianggep ora sehat yaiku panganan sing legi kayata permen, permen, coklat, es krim, lan sapiturute. Uga, panganan sing digoreng nganggo minyak sayur, margarin utawa mentega lan panganan sing akeh uyah, akeh panganan sing ora sehat. panganan

klompok panganan

Sawetara tips babagan panganan sing sehat lan fungsine

  • Ubi jalar legi kaya tembaga sing ngrangsang produksi kolagen sing bisa njaga kulit supaya tetep kuwat lan nyegah kisut.
  • Woh-wohan abang sugih antioksidan, sing saliyane njaga fungsi otak lan jantung sing pas, ndadekake kulit luwih alus.
  • Kacang-kacangan sugih ing lemak, antioksidan, serat, protein, vitamin lan mineral sing sehat lan kalebu sekutu nyuda bobot awak.

Tansah elinga golek panganan sing sehat kanggo urip sing luwih dawa lan umure luwih dawa. Nalika blanja ing supermarket utawa pesen sajian ing restoran, luwih seneng produk sing asale alami, kayata panganan sing ana ing brosur assai iki, utawa luwih seneng produk organik.

Lan siji liyane tip emas

"Ngombe banyu akeh?"

Awak kita uga digawe saka banyu, keajaiban alam iki ora bisa ilang saka tip kita, kudu ngombe paling ora rong liter banyu saben dina. Banyu nggawa sawetara mupangat, saliyane hidrasi, ngatur suhu awak, detoksifikasi, nyerep lan ngeterake nutrisi lan oksigen.

Muga-muga sukses golek panganan sing akeh protein lan nutrisi sing apik kanggo kesehatan sampeyan!

Ninggalake Komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake. Lapangan wajib ditandhani karo *




Ketik Captcha ing kene: