Panganan sugih kalsium

O Cálcio é um elemento mineral importante para a estrutura corporal (como ossos e dentes) e para a contração muscular, podendo ser encontrado numa grande variedade de alimentos. O cálcio é absorvido pelo usus em apenas 20 a 30% da totalidade de cálcio ingerida e presente nos alimentos. Existem fases da vida em que a absorção de cálcio é superior, como durante a gravidez, lactação ou em períodos de crescimento acentuado.

Kalsium sing isih ana, antara 70 nganti 80% dibuwang dening awak liwat feces. Asupan kalsium uga penting kanggo energi seluler kanggo olahraga, contone, kanggo nindakake metabolisme nyepetake. Wong sing ora cukup kalsium ing awak ora duwe energi kanggo nyepetake metabolisme, sing ngganggu akselerasi metabolisme sel.

Rate artikel kita!
⭐⭐⭐⭐⭐

Rating pangguna: Dadi nomer siji!

Susu akeh?

Akeh wong sing ngombe akeh susu kanggo nambah panyerapan kalsium, nanging bisa mbebayani. Diet kanthi kalsium sing berlebihan nyebabake ekskresi liwat urin. Kajaba iku, yen kakehan kalsium dikonsumsi, profil metabolisme diurai, sing nyebabake kalsium menyang sendi sing nyebabake rasa sakit kayata radang sendi.

Apa sing ora kudu ditindakake ing panganan

Asupan kalsium sing cocog kanggo wanita yaiku 1200 mm saben dina lan kanggo wong 1000 mm. Ora dianjurake kanggo ngonsumsi kalsium lan wesi bebarengan, amarga wesi bakal metu saka kalsium, ngganggu panyerepane. Ing tumindake pangan, sampeyan kudu supaya mangan protein ing meal, minangka daging abang, keju lan sauce putih - karo pangecualian ing akhir minggu, contone,. Sampeyan uga ora dianjurake kanggo ngombe kopi utawa teh sawise mangan. Kafein ngalangi panyerepan kalsium lan tanin, komponèn sing ana ing tèh, uga saingan ing panyerepan iki déning awak. Saenipun, teh kudu dikonsumsi kira-kira telung puluh menit sadurunge mangan, utawa loro nganti telung jam sawise. Penjahat liyane ing penyerapan kalsium yaiku bayam, sing nduweni faktor anti-nutrisi sing ana hubungane karo kalsium. Care uga kudu dijupuk karo uyah lan panganan asin banget kayata panganan olahan lan sosis, amarga isi sodium dhuwur ing panganan iki ngindhuksi calcium mundhut.

MACA >>>  Keuntungan timun: Kabeh sing dakcritakake ing kene!

Apa sing kudu dilakoni

Panganan kaya susu, keju, yogurt lan sayuran Sayuran godhong ijo peteng apik kanggo nyerep kalsium. Woh-wohan kayata mangga, jeruk, kiwi, pear, anggur lan prun lan blackberry uga nduweni peran penting ing diet sing sugih kalsium. Panganan liyane yaiku rumput laut, wijen lan wiji kembang srengenge. Praktek kegiatan. Kontraksi otot nyebabake kalsium saka getih bener-bener diserap dening balung. Nggawe sing paling kuat. Disaranake mangan bebarengan karo panganan sing sugih ing magnesium lan seng, amarga mbantu ndandani kalsium ing awak. Mlaku uga mbantu: pengaruh sikil ing lemah dipercaya bisa ngaktifake sel sing diprodhuksi dening panyerepan kalsium liwat proses listrik. Kejut nalika kita mlaku ing lemah dadi saka tumit menyang pelvis, sing ngaktifake osteoblas. Latihan bobot uga dituduhake kanthi asosiasi karo diet sing sugih kalsium, amarga stimulasi otot ing sendi mbantu nambah produksi massa balung, nambah kekuatan balung.

osteoporosis

Salah sawijining penyakit sing ana gandhengane karo diet sing kurang kalsium yaiku osteoporosis, sing umume mengaruhi wanita sawise menopause. Iki amarga kasunyatan manawa awak nyuda produksi estrogen, hormon sing tanggung jawab kanggo njaga produksi osteoblas, yaiku sel sing ngasilake balung. Telung faktor sing ana gandhengane karo produksi massa balung ing awak: asupan kalsium, Vitamin D lan latihan fisik. Iki minangka sing ngrangsang produksi sel sing ngasilake massa balung. Padha uga ngrangsang produksi osteoklas, sing nduweni peran ngelawan. Sèl iki ngrusak massa balung, nanging penting banget amarga tanggung jawab kanggo porositas balung. Yen ora ana sel kasebut, balung kita bakal dadi atos lan bakal retak kanthi pengaruh apa wae. Dadi, ing ringkesan, osteoporosis yaiku nyuda jumlah sel sing ngasilake ing hubungane karo sel "ngrusak", nyebabake balung balung lan balung sing luwih keropos lan ringkih.

MACA >>>  Banana Verde Biomass: 12 Mupangat sing bisa ditindakake panganan iki!

Ninggalake Komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake. Lapangan wajib ditandhani karo *




Ketik Captcha ing kene: