Panganan sugih wesi

Dhasar kanggo macem-macem reaksi kimia ing awak kita, sawetara wong ngerti pentinge nyata ngonsumsi wesi ing diet kita. Kekurangan zat besi terus-terusan digandhengake karo anemia, nanging ora ana sing ngerti babagan liyane. gejala sing lack iki bisa nimbulaké. Ing artikel iki, kita bakal menehi hasil karo relevansi wesi, fungsi lan ing ngendi panganan bisa ditemokake.

indeks post

Rate artikel kita!
⭐⭐⭐⭐⭐

Rating pangguna: Dadi nomer siji!

Sing endi?

Saka mineral, wesi minangka unsur sing diwujudake ing panganan kanthi rong cara: anorganik lan organik. Tilas ditemokake ing sayuran, susu lan endhog, lan panganan iki mung ngemot wesi jinis iki. Wesi organik mung ditemokake ing daging kewan, kanthi proporsi 35% nganti 65% saka wesi anorganik. Preduli saka jinis, wesi nduweni tingkat panyerepan sing suda, luwih dhuwur ing panganan kewan, 30%, 20% ing turunan soy lan 10% ing sayuran. Panganan sing sugih wesi saka sayuran kudu dikonsumsi bebarengan karo sumber vitamin C, sing nambah panyerepan mineral (contone, beras, kacang ireng lan irisan jeruk). Aja ngonsumsi panganan sing sugih kalsium kanthi dhaharan utama, amarga kalsium minangka inhibitor alami panyerepan wesi, lan cadangan panganan kabeh kanggo cemilan lan sarapan, amarga sereal ngemot phytates sing nyuda efisiensi panyerepan wesi.

Kalungguhane

vektor oksigen - Saiki ana ing hemoglobin, zat besi karo oksigen kanggo ngeterake awak, supaya bisa diwenehake menyang sel nalika ngliwati sirkulasi. Iki wesi sing menehi warna getih abang.
Penyimpanan Oksigen - Sampeyan bisa nemokake zat besi ing jaringan otot kanthi nyimpen oksigen.

MACA >>>  Resep Albumin: 5 Resep Gampang lan Enak!

Mbantu produksi energi - Amarga fungsi penting ing oksigenasi, zat besi uga tumindak ing produksi energi bebarengan karo uyah mineral liyane.

Wesi asale kewan x asale sayuran

Keyakinan manawa wesi asale kewan duwe "kualitas sing luwih apik" tinimbang karo asale sayuran iku mung mitos, sawise kabeh, awak ora bisa mbedakake sawise diserep lan digunakake kanthi cara sing padha. Apa sing kedadeyan yaiku panyerapan zat besi organik, sing asale saka daging, digawe luwih gampang, sanajan zat besi iki luwih mbebayani tumrap jantung.

Kekirangan

Kekurangan zat besi nyebabake anemia, sing nyebabake nyuda oksigenasi jaringan, sing nyebabake lemes, pucet lan denyut jantung sing tambah. Gejala utama kekurangan zat besi ing awak yaiku: kurang perhatian, kesel banget, lemes, turu, kasusahan sinau, pergelangan sikil bengkak, rambut rontog, kurang napsu lan infeksi sing asring. Kakehan zat besi uga mbebayani, nambah risiko kanker lan penyakit degeneratif.

Alimentos

Kerang, tahu, ati sapi, sereal, kuning endhog endhog, sayuran ijo peteng kayata kale, bayem, brokoli, arugula lan watercress, daging sapi, woh-wohan garing kayata ara, kismis, peach lan apricot, almond, hazelnut, kacang mete, kacang Brazil, lentil, kacang ireng, carioca lan putih kabeh padha. sugih wesi.

Ninggalake Komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake. Lapangan wajib ditandhani karo *




Ketik Captcha ing kene: