Panganan sing ngemot vitamin D3: priksa manawa diet sampeyan kudu diet

A vitamin d3 tuku iku kabutuhan saben manungsa, utamane wanita, lan ana ing sinar srengenge. Iki minangka cara paling gampang kanggo sampeyan duwe vitamin D ing awak, amarga kena srengenge, nalika kurang kedadeyan lan uga dilindhungi supaya kulit ora lara. Nanging, sanajan ana sing mikir ora, ana uga panganan sing sugih ing vitamin d3 .

Ing topik ing ngisor iki, sampeyan bakal sinau babagan cara liya kanggo entuk vitamin D. Panganan, cara ngonsumsi, nutrisi liyane apa wae, lan informasi penting liyane. Priksa!

[Toc]

Panganan sugih ing Vitamin D3 lan Seng

Seng minangka uyah mineral sing penting banget kanggo urip manungsa sing sehat. Semono uga, sawetara panganan sugih ing seng uga ing rega vitamin d3 . Iki minangka daging, utamane sing paling disenengi masarakat umume, kayata daging sapi lan ati pitik, kerang, sardin lan tuna kalengan, lan uga minyak ati cod.

Vitamin D3 10000 ui lan kalsium

Kalsium penting kanggo fungsi kelenjar tiroid sing penting banget, saliyane kanggo nambah kekuwatan balung awak manungsa. Mula, panganan sing akeh kalsium dibutuhake banget tumrap manungsa.

Sampeyan bisa nemokake ing panganan sing padha karo kalsium sing akeh lan uga vitamin D. Iki minangka produk susu lan susu, sardin kalengan, salmon, kenari, kastanye lan uga biji rami.

Sinau babagan pentinge vitamin A!

Dhaptar panganan paling apik sing sugih ing vitamin D

panganan sing akeh vitamin D

Panganan paling apik kanggo sampeyan entuk vitamin D sing dibutuhake sedina muput yaiku:

  1. Sardin kaleng lan tuna
  2. Ati Bantheng
  3. endhog
  4. Yogurt
  5. Keju Cheddar
  6. Mentega
  7. Lenga ati cod

Iki minangka panganan utama, yaiku panganan sing paling akeh vitamin D, nanging ora ana sing paling efisien kaya srengenge. Rong puluh menit cahya srengenge nalika kedadeyan kurang, sampeyan cukup duwe vitamin penting ing jumlah sing cukup kanggo urip sampeyan.

Uga ngerteni panganan sing ana ing vitamin b12!

Mupangate

Vitamin D ngontrol meh kabeh awak manungsa kanthi sakabehe, mula kekurangane bisa nyebabake wong serius, kalebu sistem sing penting banget kayata kardiovaskular.

Pramila nggadhahi cukup vitamin D iku penting kanggo awak supaya bisa normal lan sistem kekebalan awak tetep kuat lan aktif.

ora cukup d3 vitamin 10000 ui , sampeyan rentan nandhang depresi, masalah balung, diabetes, ilang kekuatan otot, penyakit jantung, flu, selesma, penyakit otoimun lan uga jinis kanker spesifik.

Ing wanita, perhatian iki kudu luwih istimewa. Kekurangan vitamin D nyebabake risiko gedhe banget kanggo wanita hamil, lan ibune bisa uga keguguran lan malah nyebabake hipertensi ing ibu, sing mbebayani banget nalika nglairake.

Apa jumlah sing dituduhake?

panganan sing kandungan vitamin D kayata susu, keju lan endhog

Saben dina, wong butuh 5 nganti 10 jumlah vitamin D saben dina. 90% bisa ditindakake kanthi kontak langsung karo srengenge, sing kudu saben dina lan paling ora 20 menit. Sisane, kanthi panganan sing normal, seimbang, sehat, sampeyan bisa mangan.

Apa sing apik kanggo nambah vitamin D?

Saliyane srengenge lan panganan sing akeh kandungan vitamin D, salah sawijining pilihan sing diturunake kanggo wanita hamil yaiku njupuk suplemen vitamin D, sing digawe ing laboratorium. Iki mbantu njaga tingkat vitamin kanthi jumlah sing dibutuhake ing awak wanita uga pria.

Sing paling apik yaiku supaya wong bisa entuk nutrisi saka panganan sing akeh vitamin D lan uga kena srengenge. Mula, biasane, suplemen kasebut mung dituduhake kanggo wanita hamil, sing butuh akeh vitamin supaya meteng lancar.

Mung njupuk suplemen vitamin D yen sampeyan butuh lan dhokter dhawuhe. Yen ora, sampeyan bakal nggunakake dhuwit kanthi gratis. Kanthi panganan sing seimbang lan kontak srengenge sing cukup, jumlah vitamin D wis cukup kanggo sampeyan urip kanthi sehat, tanpa wedi yen seneng.

Yen sampeyan isih duwe pitakon babagan panganan sing akeh vitamin D, tinggalake komentar ing ngisor iki!

Ninggalake Komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake. Lapangan wajib ditandhani karo *




Ketik Captcha ing kene: