Panganan sing ngemot vitamin D3: priksa manawa diet sampeyan kudu diet

A vitamin d3 tuku iku perlu kanggo saben manungsa, utamane wanita, lan ana ing sinar srengenge. Iki minangka cara paling gampang kanggo sampeyan vitamin d ing awak, kena sinar srengenge, ing wektu sing sithik lan uga dilindhungi supaya ora kobong kulit. Nanging, sanajan sawetara ora mikir, ana uga panganan sing sugih ing vitamin d3 .

Ing topik ing ngisor iki, sampeyan bakal sinau babagan cara liya kanggo entuk vitamin D. Panganan, cara ngonsumsi, nutrisi liyane apa wae, lan informasi penting liyane. Priksa!

Rate artikel kita!
⭐⭐⭐⭐⭐

Rating pangguna: Dadi nomer siji!

Panganan sugih ing Vitamin D3 lan Seng

Seng minangka uyah mineral sing penting banget kanggo urip manungsa sing sehat. Semono uga, sawetara panganan sugih ing seng uga ing rega vitamin d3 . Iki minangka daging, utamane sing luwih disenengi dening populasi umum, kayata ati sapi lan ati sapi. pitik, tiram, sarden lan tuna kaleng lan malah lenga ati kod.

Vitamin D3 10000 ui lan kalsium

Kalsium penting kanggo fungsi kelenjar tiroid sing penting banget, saliyane kanggo nambah kekuwatan balung awak manungsa. Mula, panganan sing akeh kalsium dibutuhake banget tumrap manungsa.

Sampeyan bisa kanggo sampeyan nemokake ing padha panganan jumlah kalsium sing dhuwur lan uga vitamin D. Iki kasus susu lan produk susu, sarden kaleng, salmon, walnuts, chestnut lan uga biji rami.

MACA >>>  Kekebalan: Kepiye nambah? Apa panganan sing paling apik?

Sinau babagan pentinge vitamin A!

Dhaptar panganan paling apik sing sugih ing vitamin D

panganan sing akeh vitamin D

Os panganan paling apik Kanggo sampeyan entuk vitamin D sing dibutuhake kanggo sedina muput yaiku:

  1. Sardin kaleng lan tuna
  2. Ati Bantheng
  3. endhog
  4. Yogurt
  5. Keju Cheddar
  6. Mentega
  7. Lenga ati cod

Iki minangka panganan utama, yaiku panganan sing paling akeh vitamin D, nanging ora ana sing paling efisien kaya srengenge. Rong puluh menit cahya srengenge nalika kedadeyan kurang, sampeyan cukup duwe vitamin penting ing jumlah sing cukup kanggo urip sampeyan.

Uga ngerteni panganan sing ana ing vitamin b12!

Mupangate

Vitamin D ngontrol meh kabeh awak manungsa kanthi sakabehe, mula kekurangane bisa nyebabake wong serius, kalebu sistem sing penting banget kayata kardiovaskular.

Mulane, duwe cukup vitamin D penting kanggo awak supaya bisa normal lan normal sistem kekebalan awak tetep kuwat lan aktif.

ora cukup d3 vitamin 10000 ui , sampeyan rentan nandhang depresi, masalah balung, diabetes, ilang kekuatan otot, penyakit jantung, flu, selesma, penyakit otoimun lan uga jinis kanker spesifik.

Ing wanita, perhatian iki kudu luwih istimewa. Kekurangan vitamin D nyebabake risiko gedhe banget kanggo wanita hamil, lan ibune bisa uga keguguran lan malah nyebabake hipertensi ing ibu, sing mbebayani banget nalika nglairake.

Apa jumlah sing dituduhake?

panganan sing kandungan vitamin D kayata susu, keju lan endhog

Saben dina, wong butuh 5 nganti 10 jumlah vitamin D saben dina. 90% bisa ditindakake kanthi kontak langsung karo srengenge, sing kudu saben dina lan paling ora 20 menit. Sisane, kanthi panganan sing normal, seimbang, sehat, sampeyan bisa mangan.

MACA >>>  Wuku kopi

Apa sing apik kanggo nambah vitamin D?

Saliyane srengenge lan panganan sing sugih ing vitamin D, salah sawijining pilihan sing ditularake kanggo akeh wanita ngandhut yaiku njupuk suplemen vitamin D, digawe ing laboratorium. Iku mbantu kanggo njaga tingkat vitamin ing jumlah perlu ing awak wanita uga wong.

Sing paling apik yaiku supaya wong bisa entuk nutrisi saka panganan sing akeh vitamin D lan uga kena srengenge. Mula, biasane, suplemen kasebut mung dituduhake kanggo wanita hamil, sing butuh akeh vitamin supaya meteng lancar.

Mung njupuk suplemen vitamin D yen sampeyan butuh lan dhokter dhawuhe. Yen ora, sampeyan bakal nggunakake dhuwit kanthi gratis. Kanthi panganan sing seimbang lan kontak srengenge sing cukup, jumlah vitamin D wis cukup kanggo sampeyan urip kanthi sehat, tanpa wedi yen seneng.

Yen sampeyan isih duwe pitakon babagan panganan sing akeh vitamin D, tinggalake komentar ing ngisor iki!

Ninggalake Komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake. Lapangan wajib ditandhani karo *




Ketik Captcha ing kene: