anabolik

Manungsa waé! Iki minangka artikel informatif sing ora arep nyengkuyung panggunaan zat kasebut, nanging mung nduweni fungsi panjelasan.

Digunakake kanthi akeh dening atlit kanggo entuk efek estetis sing gedhe, steroid anabolik minangka obat sing nggunakake panggunaan winates lan kontrol banget. Artikel iki bakal ngomong babagan karakteristik steroid anabolik lan efek sing bisa ditindakake.

Sajarah

Ditemokake ing taun 30-an, steroid wis digunakake dening dokter wiwit pirang-pirang perawatan, kayata stimulasi balung kanggo bocah sing durung maju utawa ngobati penyakit kronis sing nemen kayata kanker utawa HIV. Ing kasus kasebut, dosis perawatan minimal, nanging kanggo panggunaan estetis, dosis sing dibutuhake saya tambah, nambah potensial efek samping.

Apa sing diarani steroid anabolik?

Steroid anabolik minangka obat adhedhasar testosteron sintetis, sing nyoba ngobati kasus hipogonadisme, anemia, pasien sing lara banget lan kanggo ngganti hormon. Iki bisa dikonsumsi nganggo bentuk lisan utawa injeksi, steroid anabolik dipérang dadi rong klompok: larut lemak lan larut banyu. Sing pertama disimpen ing jaringan adipose awak lan diluncurake kanthi alon lan terus-terusan, dene sing larut ing banyu tiba ing aliran getih lan wiwit tumindak.

Kepiye tumindake?

Dheweke ningkatake divisi sel lan pembesaran sel ing macem-macem jaringan, utamane otot lan balung. Sanajan steroid nyebabake hipertropi otot ing rong jinis serat sing ana ing awak, panliten babagan cara kerja steroid isih durung mesthi. Wis dingerteni manawa panggunaan testosteron dening pria sing ora mbutuhake panggantos hormon nyebabake toko nitrogen otot mundhak, sing ningkatake paningkatan massa tanpa lemak lan penurunan lemak. Peningkatan otot kedadeyan amarga ana sintesis protein sing luwih gedhe.

Efek samping

Antarane efek positif yaiku:

  •  Tambah sintesis protein
  •  Ngrangsang napsu
  •  Ningkatake produksi sel abang sing luwih gedhe
  •  Tambah massa tanpa lemak lan lemak mudhun
  •  tuwuhing balung

efek negatif

  •  Hepatotooksisitas
  •  Hipertensi
  •  Kukul
  •  tambah kolesterol
  •  Kelangan rambut
  •  atrofi testis
  •  Masculinisasi ing wanita
  •  Ginekomastia
  •  Subur

Aplikasi minyak mineral

Saliyane mriyang sing wis nyebabake steroid ing gym, sawetara atlit luwih gedhe banget supaya bisa nambah otot sing ora tetep tuwuh karo turah liyane. Ditemokake dening Chris Clark, metode kasebut kalebu nyuntikake Synthol sing diarani otot, formula kanggo produk iki umume digawe saka minyak. Ora anabolisme, lan minyak iki bisa ngrusak serat otot sing disentuh.

Organisme kasebut, nyoba mbela awake dhewe, ngubengi minyak karo lemak. Synthol durung teka ing Brasil, nanging merek liyane wis teka, sing wis nyebabake kerusakan ing atlet lan binaragawan. Bahan iki bisa nyebabake mati jaringan, yen ana wong asing mlebu ing awak, ana proses peradangan. Yen ora ditambani, bisa maju lan bisa ngalami pirang-pirang gagal organ, dadi mati.

Ninggalake Komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake. Lapangan wajib ditandhani karo *




Ketik Captcha ing kene: