Teh Jahe: Apa mupangate? Carane nggawe? Apa sampeyan ngilangi bobot?

Teh jahe

Todo mundo sabe que na natureza a gente encontra vários ingredientes que oferecem benefícios para a nossa saúde e beleza. O jahe, que é uma raiz poderosa, é um deles. No artigo de hoje vamos ensinar como preparar o chá de gengibre quente ou gelado, que já é usado na culinária asiática há mais de 5.000 anos e outras receitinhas. Também vamos falar sobre todos os benefícios que ele oferece, se ele realmente é um aliado para quem quer bobote bobote e explicar porque você deve ter sempre gengibre em casa, principalmente agora que estamos no Inverno.

indeks post

Rate artikel kita!
⭐⭐⭐⭐⭐

Rating pangguna: Dadi nomer siji!

Kepiye cara nggawe teh jahe?

Disaranake nggunakake oyot seger (didol ing pameran, supermarket lan sayuran) kanthi potongan utawa parut kanggo nggawe teh jahe, tinimbang tuku teh ing kanthong, supaya luwih bisa nggunakake sifat alami. Deleng resep ing ngisor iki:

  • Cuci jahe kanthi seger banjur potong 2 utawa 3 sentimeter (utawa gunakake 5 sendhok jahe anyar parut) nganti 1 liter banyu
  • Godhok banyu lan tambahi jahe.
  • Tutup wajan, uculake api lan adhem udakara 10 menit kanthi panas sing kurang.
  • Ayo dadi anget lan saring sadurunge ngombe. Ngombe teh sing isih panas utawa adhem yen sampeyan seneng ngombe teh es.

Yen sampeyan seneng, legi karo gula abang utawa madu kanggo rasa. Sisa teh jahe bisa digawe panas maneh kanggo diombe mengko, nanging sangu saben dina sing disaranake yaiku 3 gelas teh saben dina.
Teh jahe

MACA >>>  Kefir: Susu fermentasi ajaib sing bakal mbantu ngilangi bobot awak!

Apa mupangate?

Kaya sing wis diandharake, jahe minangka oyot sing kuat banget, sing nduweni sifat bakterisida, fungisida lan anti-inflamasi. Kajaba iku, dheweke:

  • iku diuretik
  • Ngurangi rasa lara weteng lan mual
  • Mbenakake pencernaan lan sirkulasi getih
  • Impulsiona o sistem kekebalan awak lan metabolisme.
  • Mbantu nambah energi sampeyan
  • Ngurangi tingkat gula getih lan kolesterol
  • Ngilangake racun ati
  • Mbenakake pencernaan
  • Mbantu nyegah gas lan mulas
  • Combate a dor de cabeça, o stres e o envelhecimento precoce.

Bakal dibahas babagan manfaat teh jahe liyane ing ngisor iki.

Apa mbantu ngilangi bobot awak?

Apesar de o gengibre estimular o apetite, ele tem propriedades termogênicas. Ou seja, faz o nosso corpo produzir mais calor e gastar mais energia, o que facilita a perda de lemu awak. Também já falamos que ele acelera o metabolismo, melhora a digestão e que tem ação diurética. Por isso, muitas pessoas usam o chá de gengibre com limão para emagrecer.
Sampeyan bakal nggawe resep teh jahe sing wis diwulangake ing wiwitan artikel iki, nambah jus lemon ing wektu sing padha karo nambah jahe menyang banyu sing umob. Yen sampeyan pengin nggedhekake efek teh jahe, ganti banyu ing resep nganggo teh ijo utawa teh jodoh, amarga kalorone uga kalebu thermogenik lan diuretik. Aja ngombe minuman manis, sanajan nganggo gula coklat, madu utawa pemanis.
Yen sampeyan gabungke teh jahe lemon karo panganan sing seimbang lan olahraga, asile bakal luwih gedhe. Penting, yen jahe uga bisa mbantu mulihake otot pas-latihan lan nyuda rasa sakit otot.

Teh jahe kanggo flu

Teh jahe dianggep minangka rasa nyeri alami. Amarga iku, efektif banget kanggo flu, adhem lan watuk. Ing mangsa adhem, sampeyan utawa bocah ing kulawarga asring diserang masalah kasebut, sing bisa ditanggulangi kanthi cepet lan alami, kanthi resep sing diwenehake nalika wiwitan artikel.
Perhatian: Teh jahe dikontraindikake yen flu utawa adhem diiringi demam panas (ing ndhuwur 38 derajat).
Teh jahe

MACA >>>  Horsetail: Temokake kabeh mupangat tanduran iki ing kene!

nganggo papak

Teh jahe karo papak uga dadi pilihan banget kanggo selesma lan flu, uga mbantu nguatake sistem kekebalan awak, nglindhungi awak saka virus lan bakteri.
Ing kene resepane beda-beda:

  • Sampeyan bakal nggodhog 1 liter banyu lan tuang 1 jahe cilik lan 4 siung bawang putih ing wadhah (kanthi tutup) sing wis disigar utawa parut.
  • Tutup wadhah lan supaya ngaso (infus) sewengi nutug
  • Mulai njupuk sesuk.

Teh jahe karo madu

Teh jahe nduweni rasa sing tajem banget. Akeh wong sing seneng manis karo madu utawa gula coklat kanggo nambah rasa, nanging uga, teh jahe karo madu bisa nambah sistem kekebalan awak. Yen sampeyan ngombe teh panas miturut resep sing dituduhake ing wiwitan artikel iki, tambah madu lan jus lemon, sampeyan bakal duwe sirup alami.
Apa sampeyan pengin ngerti mupangate teh liyane? Deleng uga: Teh acar, Kombucha, e Teh kayu manis
Apa sampeyan seneng informasi babagan teh jahe? Ninggalake komentar sampeyan!

Ninggalake Komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake. Lapangan wajib ditandhani karo *




Ketik Captcha ing kene: