Kram: Kepiye cara mungkasi

kram

Periode menstruasi bisa dadi ora nyaman kanggo akeh wanita lan salah sawijine sebab perasaan iki yaiku kram, sing bisa kurang luwih. Kram yaiku rasa nyeri sing tuwuh saka gerakan uterus nalika haid lan nyebabake rasa ora nyaman banget. Kanggo ngerteni carane ngilangi gangguan iki, priksa cara mungkasi kram.

indeks post

Rate artikel kita!
⭐⭐⭐⭐⭐

Rating pangguna: Dadi nomer siji!

Ngaso leren

Ing jam pisanan menstruasi, nalika kram luwih kuat, utawa yen kram sampeyan biasane kuat, sampeyan luwih becik istirahat, luwih becik turu ing posisi sing paling nyaman kanggo sampeyan. Iki bakal ngidini sampeyan ora suda sithik ing uterus, bisa ngatasi rasa lara.

nindakake olahraga fisik

Yen nyeri sampeyan ora kuwat, nanging isih ngganggu sampeyan, olahraga ringan kayata yoga utawa mlaku-mlaku amarga iki bakal mbebasake endorfin lan mbantu nyuda rasa lara lan rasa ora nyaman krasa krasa lara.

Gunakake botol banyu panas

Tip para pinituwa kanggo nggunakake botol banyu panas ing wilayah kasebut kanthi bener, amarga panase ngrangsang vaskularisasi wilayah, kang ndadekake otot kurang tegang lan, mulane, pain wis suda.

mangan panganan sing pas

Sajrone PMS lan periode colic, kepinginan kanggo mangan akeh coklat, nanging kanggo nglawan kolik, luwih becik sampeyan milih panganan kaya banana, beets, oats lan kacang Brazil, amarga padha duwe efek anti-natoni alam. Kajaba iku, iwak, sing sugih ing asam lemak, apik banget kanggo ngontrol spasme uterus.

MACA >>>  Mangan Binge: Apa iki? Apa ana tamba? Ngerti carane ngobati lan nyegah!

Lali babagan panganan sing akeh lemak utawa stimulan, kayata gula utawa kafein sing akeh.

Teas kanthi sipat sing tenang banget disaranake, amarga mbantu ngendhalekake otot lan nyuda rasa lara.

ngombe obat

Dhiskusi karo dhokter lan njaluk resep kanggo obat kanggo nyegah kram utawa obat nyeri obat lan obat anti-inflamasi umume. Nanging, sampeyan kudu nyoba ngobati awak supaya ora ngrusak kesehatan sampeyan.

pijet

Pijet kanthi gerakan sing entheng, alus lan tepat ing wilayah weteng bisa mbantu ngendhokke otot lan nyuda rasa nyuda kontraksi uterus sing tanggung jawab kanggo kram.

Relax

Coba santai sabisane, kaya nindakake apa sing sampeyan seneng lan seneng. THE stres mung bakal nggawe otot luwih kontraksi, sing bisa nggawe kram luwih elek. Dadi, yen sampeyan kram, coba lakoni apa sing sampeyan senengi lan mbantu sampeyan santai.

Ayo menyang dhokter

Yen kejang banget, asring, lan yen ora ana sing ngatasi rasa lara, iki bisa uga minangka tandha endometriosis. Penyakit iki disebabake nalika endometrium, yaiku tembok uterus, mapan ing ovarium utawa rongga weteng.

Iki minangka penyakit sing bisa tuwuh nganti subur lan mula penting yen diagnosis lan perawatan bisa ditindakake.

Dadi, kram menstruasi diobati, nanging yen asring banget utawa kuat banget, sampeyan kudu golek perawatan medis amarga bisa uga minangka tandha endometriosis.

Ninggalake Komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake. Lapangan wajib ditandhani karo *




Ketik Captcha ing kene: