Low Carb Diet Slimming | Carane nggawe

Apa Diet Rendah Karbohidrat?

Diet rendah karbohidrat minangka strategi sing wis entuk kekuwatan ing taun-taun pungkasan amarga potensial kanggo nyuda bobot awak. Sanajan digunakake sacara massive kanggo mundhut bobot, uga minangka diet sing efisien banget kanggo ngontrol diabetes tipe 2. Panliten nuduhake manawa uga efektif kanggo ningkatake sawetara penyakit otoimun, epilepsi, dislipidemia, sindrom ovarium polikistik lan penyakit kardiovaskular liyane. 

Rate artikel kita!
⭐⭐⭐⭐⭐

Rating pangguna: 4.66 ( 1 votes)

Istilah iki kurang karbohidrat nuduhake macem-macem strategi ing ngendi sampeyan nyuda karbohidrat ing diet, supaya iki gizi ora dadi siji karo jumlah paling gedhe ing pancacahan saka macronutrients ing pangan. Disaranake nambah jumlah protein lan lemak kanggo ngimbangi kekurangan CHO. 

Napa diet rendah karbohidrat nggawe sampeyan ilang bobot? 

Iki minangka strategi sing kalebu nyuda jumlah karbohidrat saben dina, lan bisa uga ana macem-macem jinis diet rendah karbohidrat, amarga ora ana pedoman resmi sing menehi ciri. Mangkono, umume ditondoi kanthi nggunakake maksimal 45% karbohidrat saka VET (nilai energi total) utawa antarane 50 lan 200 gram CHO saben dina, lan yen ana kurang saka 50 gram CHO saben dina. utawa 10% saka VET dadi diet ketogenik. 

Kanthi nyuda makronutrien iki, asupan protein lan lipid mundhak. Protein ngasilake pengeluaran kalori sing luwih gedhe, nambah lan njaga massa otot lan mimpin lan, bebarengan karo lipid, nambah saka satiety. Lan iki nyebabake nyuda stimulus kanggo insulin, hormon sing tumindak kanthi nyuda lipolisis lan nambah oksidasi lemak, nyebabake lemak sing disimpen digunakake minangka sumber energi. 

MACA >>>  Taioba: Apa gizi regane? Nyegah penuaan dini? Sinau kabeh ing kene!

Insulin tanggung jawab kanggo ngontrol glukosa getih. Ing diet sing sugih ing karbohidrat, dirangsang kanthi berlebihan, nyebabake awak ngalami resistensi tartamtu, ora bisa nindakake fungsine kanthi bener, lan akibate, produksi hormon iki kurang utawa malah mandheg.

Efek pisanan saka diet iki yaiku mundhut bobot sing ditandhani ing wiwitan amarga nyuda panyimpenan banyu ing sel, nambah diuresis minangka akibat saka penipisan glikogen. Lan uga dening ketonuria, sing ndadekake ginjel ngilangi banyu lan sodium luwih akeh. 

Kanthi nyuda intake karbohidrat, awak wiwit nggunakake lemak minangka sumber energi utama, liwat asam lemak lan keton, miwiti ketosis. Iki nambah oksidasi lemak, nambah pengeluaran kalori. Badan keton diprodhuksi dening ati liwat pemecahan asam lemak lan nduweni kemampuan kanggo ningkatake rasa kenyang lan nyegah rasa keluwen.

Kepiye carane nggawe diet sing kurang karbohidrat?

Diet kudu ditindakake sajrone wektu sing cendhak utawa sedheng supaya efektif, amarga awak cenderung terbiasa karo karbohidrat sing sithik, lan strategi sing paling apik yaiku ngganti wektu konsumsi karbohidrat sing sithik lan dhuwur.

Defisit kalori uga penting nalika ngrancang diet, amarga diet rendah karbohidrat kanthi kalori sing berlebihan saka lemak lan protein ora bakal ngasilake bobot awak, mula sing paling becik yaiku golek ahli nutrisi profesional kanggo ngitung kalori sing dibutuhake kanggo nggayuh tujuan sampeyan. Kajaba iku, ketidakseimbangan iki bisa nyebabake owah-owahan metabolisme kayata tambah kolesterol ala (LDL), kelemahane, kram, sirah, irritability, lan liya-liyane. gejala

MACA >>>  salad ing pot

Apa panganan sing diidini ing diet rendah karbohidrat?

Panganan sing diprioritasake yaiku protein lan sumber lemak sing apik, lan woh-wohan lan sayuran sing kurang karbohidrat.

- Daging, pitikdaging babi, iwak (utamane sing lemak kaya salmon, sarden lan tuna)

- Endhog

- Wiji minyak lan wiji: kenari, kacang, kastanye, wiji waluh, wiji kembang srengenge, wiji rami, wiji chia

- Lenga sehat kaya lenga zaitun, flaxseed, alpukat, klapa

- Jamu lan rempah-rempah

- Woh-wohan rendah karbohidrat kayata alpukat, klapa, strawberry, markisa, blackberry, lemon

- Produk susu lengkap lemak: keju lengkap lemak, yogurt lengkap lemak lan susu wutuh

Lan panganan sing dilarang ing diet iki yaiku: Susu lan yogurt skim, soda, pasta, kue, permen, roti, jus buah, tapioka, umbi, beras .. 

Apa sing kudu dipangan kanggo sarapan ing diet rendah karbohidrat?

Sawetara conto sarapan kanggo mbantu nyiyapake menu:

1- Yoghurt wholemeal + campuran stroberi lan blueberries + 1 endhog masak

2 - Biji minyak + 1 cangkir kopi karo lenga klapa + 2 endhog orak-arik ing mentega

3 – 1 irisan roti rendah karbohidrat (glepung almond) + ½ alpukat + 1 cangkir teh

4 - Woh markisa ijo, jus apel utawa kiwi + 2 endhog karo oat sing digodhog ing lenga zaitun

Apa Diet Rendah Karbohidrat Aman?

Ya aman, anggere diimbangi nutrisi, tanpa keluwihan utawa kekurangan. Diet sing banget diwatesi cenderung, sawise dihentikan, entuk bobot maneh amarga adaptasi sing ora apik kanggo pola mangan.

Wigati uga kudu dibayar kanggo jumlah lemak sing dicerna amarga owah-owahan status lipid getih, uga trigliserida. Semono uga karo konsumsi protein kanthi fungsi ginjel lan tingkat glukosa kanthi konsumsi karbohidrat sing sithik.

MACA >>>  Oatmeal: Nggo opo? Apa mupangate? Lan jinis? Apa sampeyan ngilangi bobot?

Mulane tansah dianjurake kanggo golek ahli nutrisi profesional kanggo mbantu sampeyan njlentrehake diet sing aman lan sehat.

Ninggalake Komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake. Lapangan wajib ditandhani karo *




Ketik Captcha ing kene: