Serat panganan lan pentinge!

Penting kanggo transit usus sing sehat, jenenge serat alimentares inclui partes comestíveis de vegetais que nosso corpo não consegue digerir e absorver. Embora não tenham papel nutricional, desempenham funções importantes relativas à digestão, movimentação do usus e controle de peso, e esse artigo falará um pouco mais sobre sua importância. Então não deixe de ler!

Rate artikel kita!
⭐⭐⭐⭐⭐

Rating pangguna: Dadi nomer siji!

Serat panganan: Apa iki? Kanggo opo iku

Serat kaya bagean saka karbohidrat sing ditandur tanduran, tahan pencernaan lan penyerapan usus cilik. Mula, sawise ditelan, serat kasebut tekan usus gedhe kita utuh, ing endi fermentasi, mula menehi sawetara mupangat.
serat panganan
serat panganan

Serat larut vs.

A diferença básica entre as duas é que a fibra solúvel tem propriedades que fazem com que ela possa se misturar com a água, o que não é o caso da insolúvel, que basicamente não sofre nenhum tipo de degradação no intestino e sai do awak da mesma forma.
Isih ana jinis serat diet katelu sing durung dibahas, yaiku serat prebiotik, yaiku sacakarida sayuran sing tekan usus sing utuh lan digunakake dening mikroorganisme sing migunani kanggo kesehatan.serat panganan

Fungsi lan mupangat serat ing awak

Ora rahasia manawa serat panganan dibutuhake ing awak. Nanging apa sampeyan ngerti persis apa sing bisa ditindakake kanggo awak? Ing ngisor iki kita nyathet sawetara fungsi lan mupangat serat diet, dadi sampeyan ngerti persis apa sing ditindakake ing awak nalika dikonsumsi. Ayo dipriksa?

MACA >>>  Panganan fitness: Deleng tips, informasi lan Resep sing enak!

Absorvendo água e criando uma espécie de gel, as fibras solúveis criam sensação de saciedade por mais tempo pois retardam o esvaziamento gástrico, ajudando nas dietas para nyuda bobot awak.
Kajaba iku, anané serat nyengkuyung ngunyah, sing ngirim sinyal menyang otak manawa sampeyan wis kebak.

  • Kontrol Glikemik

Kanthi nundha pengosongan lambung, nyegah glukosa supaya ora bisa diserep sekaligus utawa cepet banget, sing nyebabake lonjakan gula getih.

  • Ngontrol Tingkat Kolesterol

Serat kepincut karo lemak, lan amarga ora bisa dicerna, mula awak bisa nyedhot luwih sithik. Utamane digunakake kanggo wong-wong sing kudu ngontrol kolesterol.

  • Mbenakake transit usus

Serat panganan nambah akeh feses lan ningkatake gerakan peristaltik, sing nyebabake gerakan usus. Uga, mangan jumlah serat sing tepat bisa nyebabake bangku empuk lan nyegah konstipasi.

  • Pangreksan

Serat njaga usus, njaga mukosa usus dadi sehat lan nyumbang kanggo nyerep nutrisi sing luwih apik. Kanthi nambah gerakan ing usus besar, nyegah kanker.

  • Bakteri

Serat panganan uga minangka substrat kanggo bakteri sing urip ing awak lan mbantu pencernaan, sing nambah panyebaran bakteri sing nguntungake lan nyuda bakteri ganas.

Pentinge banyu

Sanajan serat penting banget, konsumsi kudu tetep nganggo asupan banyu. Yen serat dilebokake tanpa banyu, bisa uga ana sebalikere sing dituju - konstipasi sing ora nyaman.
Konsumsi serat sing akeh banget uga nyebabake panyerepan mineral penting kayata wesi lan seng, lan bisa nyebabake konstipasi lan diare.

Suplemen panganan sing duwe serat - Alfacaps

Atualmente existem vários suplementos alimentares para suprir a demanda recomendada de fibras do nosso corpo. Abaixo vamos falar de um que tem feito muito sucesso com os brasileiros, contribuindo para uma vida mais saudável, e potencializando o processo de nglencerake de forma definitiva. Veja abaixo tudo sobre o Alfacaps:

MACA >>>  Roti Keju sing Pas: Deleng rong resep sing bakal digawe ing wajan!

Endi sing bisa tuku?

Kepiye tuku Alfacaps kanthi cepet, aman lan nyaman ing omah sampeyan? Sampeyan bisa, kanthi ngeklik tombol ing ngisor iki, sampeyan bakal diarahake menyang situs web resmi Alfacaps. Ing kana sampeyan bisa njupuk informasi luwih lengkap babagan produk, saliyane kanggo tuku aman 100%, kanthi mupangate luar biasa.
Ya mung liwat situs web resmi, sampeyan njamin penawaran sing ora bisa ditolak, uga jaminan khusus, sing nggawe tuku total TANPA RISIKO.
Sampeyan ora bisa kantun siji iki, ta? Dadi klik ing gambar ing ngisor iki lan temokake saiki apa iki suplemen bisa nindakake kanggo sampeyan.

Sing endi?

O Alfacaps é um suplemento poderoso composto de ingredientes naturais, que atuam no seu organismo como se fossem um gel, que aumentam a sua saciedade, ou seja, você sentirá menos fome, assim agem aumentando seus gastos calóricos ao longo do dia, acelerando seu metabolisme e diminuindo seu apetite.
Kanthi tembung liyane, yen sampeyan pengin ngilangi sawetara kilogram kanthi cepet, permanen lan sehat, suplemen iki minangka pilihan sing paling apik.

Regane piro

Kaya sing wis kasebut ing ndhuwur, mung kanthi ngakses situs web resmi, sampeyan bakal nemokake tawaran sing ora bisa ditolak, kanthi rega sing cocog karo kanthong sampeyan. Nggumunake, ya?
Biasane ana telung tawaran, kabeh akeh mupangate lan entuk manfaat, lan sampeyan bisa dibagi gumantung karo tawaran sing sampeyan pilih, nganti 10 kaping kanggo kertu kredit. Priksa rega ing ngisor iki:


Aku ING KENE ngerti luwih akeh babagan kesalahan !!


Apa mupangate?

Ana pirang-pirang mupangat sing bisa diwenehake dening suplemen iki ing awak, kalebu sawetara ing ngisor iki:

  • Ngapikake kualitas turu;
  • Ngurangi penylametan pembengkakan lan cairan;
  • Ngurangi napsu;
  • Efek detoks;
  • Kulit sing luwih ayu lan luwih sehat;
  • nyuda ing kuatir;
  • Gelut cellulite lan lemak;
  • Tambah ing Ngobong Lemak;
  • Ngurangi pangukuran;
  • Nyuda weteng;
  • Ngapikake kesehatan;
  • Ngatur usus;
  • Nyepetake metabolisme.

Golek ngendi?

Deleng panganan sing bisa ditemokake ing serat diet:
serat panganan

MACA >>>  Inulina: Ana apa? Apa mupangate? Temokake kene!

serat larut

 Umume ditemokake ing panganan sing asale saka tanduran, kayata woh-wohan, kacang-kacangan, sayuran, sereal, woh-wohan garing, kacang-kacangan, lsp.
Sawetara conto yaiku gandum, a ngenteni, woh hasrat, brokoli, peach lan jeruk keprok.

serat sing ora larut

Woh-wohan sing ora dikepeng, glepung gandum, bran, pari-parian, wiji lan ganggang ngemot serat jinis iki.
Sawetara conto yaiku apel, kentang, brapi kedele, agar-agar, kacang polong, asparagus, jeruk nipis, biji-bijian, Etc.

Apa serat diet mbantu nyuda bobot awak?

Yen sampeyan pengin ngilangi sawetara kilogram ekstra, aku duwe kabar apik, serat panganan bisa mbantu proses penurunan bobot. Nanging kepiye? Serat, saliyane kanggo nambah rasa satiety, nggawe sampeyan ngrasakake kurang, lan ora kakehan mangan, nyuda panyerepan lemak ing awak kita.
Nanging, penting lan penting kanggo nggabungake asupan serat karo asupan cairan lan panganan sehat liyane, saliyane olahraga fisik.

Jumlah serat sing disaranake

Rekomendasi kanggo wong diwasa luwih saka 20 taun yaiku konsumsi paling ora 25 nganti 35 gram serat panganan, kanthi 70 nganti 75% serat larut lan 25 nganti 30% serat larut, saben dina.
serat panganan

Tips nambah konsumsi serat

Kita nggabungake dhaptar tips apik tenan kanggo mbantu nambah asupan serat ing panganan, deleng ing ngisor iki:

  • Nalika milih beras, roti lan pasta, luwih milih versi wholegrain tinimbang sing ditapis.
  • Cadangan paling ora setengah saka sajian kanggo bagean saka sayuran
  • Waca label produk sing sampeyan tuku, lan pilih sing luwih akeh serat
  • Cemilan menengah kalebu tongkat sayuran mentah, kayata wortel, timun
  • Akeh sayuran sing bisa dipangan nganggo kulit, kayata kentang lan ubi jalar.

Dadi, apa sampeyan seneng tips kasebut? Apa sampeyan duwe panganan sing kalebu serat?

Ninggalake Komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake. Lapangan wajib ditandhani karo *




Ketik Captcha ing kene: