Pengaruh turu ing kesehatan

Apa sampeyan duwe turu sing berkualitas? Sawetara wong ngerti, nanging kesehatan turu penting kanggo awak bisa mlaku kanthi bener. tresna kualitas turu digandhengake karo sawetara penyakit, kayata depresi, kuatir umum, gangguan turu, lan luwih elek turu, luwih adoh saka perbaikan individu kasebut. Ing artikel iki, kita bakal ngomong babagan pentinge turu ing wayah wengi lan kepiye pengaruhe ing aspek fisik lan psikologis manungsa.

indeks post

Rate artikel kita!
⭐⭐⭐⭐⭐

Rating pangguna: Dadi nomer siji!

Wuku Turu

Previne a obesidade – Durante o sono, nosso organismo produz uma substância capaz de controlar a sensação de satiety. Pessoas que dormem mal têm menor quantidade dessa substância, por isso tendem a ganhar peso. Além disso, pessoas que dormem de 6 às 8h queimam mais calorias do que aquelas que têm o sono fragmentado. Está de dieta? Hora de rever seu sono.

Nggabungake memori - Nalika turu, otak nggabungake apa sing wis disinaoni sedina muput, supaya kita eling. Wong sing turu asring duwe masalah memori.

Melhora o desempenho físico – Se você vai à academia todos os dias, tem uma alimentação balanceada e mesmo assim não vê resultados, talvez esteja faltando dormir melhor. O hormônio GH é liberado durante o sono, reduzindo acúmulo de gordura e aumentando o tônus muscular. Não é atoa que atlet da malhação costumam usar hormônios sintéticos que repetem a ação do GH.

Gelut tekanan darah tinggi - turu sing jero lan tanpa gangguan digandhengake karo tingkat tekanan getih sing apik. Turu sing ora apik ing wayah wengi nyebabake awak siyaga, sing bisa nambah tekanan, lan yen kedadeyan asring, suwe-suwe wong kasebut kena hipertensi.

MACA >>>  Labyrinthitis: Apa ana tamba? Gejala apa? Temokake kene!

ngiyataken ing sistem kekebalan awak - Nalika kita nyuda turu sing apik, jumlah sel pertahanan ing awak mudhun, dadi luwih gampang kena penyakit.

Turu sing ora apik mengaruhi emosi lan memori

A panaliten diterbitake ing Frontiers in Neuroscience sing peneliti nemokake yen kualitas turu sing kurang nyebabake aktivitas otak sing luwih alon. Wilayah sing paling kena pengaruh kalebu neokorteks, amygdala lan hippocampus - bagean otak sing tanggung jawab kanggo emosi. Para ilmuwan nyatakake, kurang turu nyebabake defisit ing kognisi, perhatian, mengaruhi memori lan konsentrasi. Kurang turu uga ana gandhengane karo pangembangan penyakit kronis lan kelainan liyane kayata diabetes, obesitas lan penyakit kardiovaskular.

apa sing kudu ditindakake supaya turu luwih apik

Dormir bem é fundamental, mas nem sempre sabemos o que fazer para melhorar a qualidade do sono. Aqui vão algumas dicas:

Ati-ati karo panganan - Mangan panganan sing entheng sadurunge turu, supaya pencernaan ora bakal mbebayani. Aja panganan sing ngemot kafein utawa zat sing energi liyane.

Pertama, santai - Aja mulih saka kerja lan turu, coba de-stres kanthi adus anget sadurunge turu.

Posisi Juara - Lumrah ngganti posisi nalika turu kanggo nyuda tekanan ing titik awak tartamtu. Posisi sing disaranake para ahli ana ing sisih sampeyan, kanthi bantal ing endhas lan siji ing antarane dhengkul.

Ninggalake Komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake. Lapangan wajib ditandhani karo *




Ketik Captcha ing kene: