Lentil: Temokake jinis, warna, tabel nutrisi lan cara nggawe!

Ing pungkasan taun, konsumsi lentil misuwur banget amarga nedha bengi Taun Anyar, nanging uga asring digunakake ing Natal. Kajaba sehat, enak, nutrisi, lentil duwe aspek mistis, sing bisa digunakake nalika digunakake ing taun iki.

Ing topik ing ngisor iki, sampeyan bakal sinau babagan jinis utama lentil, cara nggunakake, ngerti tabel nutrisi lan informasi liyane sing relevan babagan panganan istimewa iki. Priksa!

Rate artikel kita!
⭐⭐⭐⭐⭐

Rating pangguna: Dadi nomer siji!

Jinis lentiljinis lentil

Lentil yaiku biji-bijian, sereal, kanthi sifat sing padha banget karo kacang buncis, sanajan wis disiapake kanthi cara sing beda.

Kaya kacang, ana macem-macem jinis lentil sing dipérang miturut warna. Sing paling umum yaiku coklat, biasane ing nedha bengi Taun Anyar lan Natal, nanging ora mung siji.

Saliyane coklat, ana abang, ijo, ireng, kuning lan oranye. Ana macem-macem jinis lan ora ana bedane, kajaba detail rasa cilik.

Kauntungan saka warna lan jinis yaiku sampeyan bisa menehi warna kanggo nedha bengi utawa piring. Gunakake luwih saka siji jinis lentil utawa sajian kontras saka warna sing dipilih.


Deleng uga pentinge nganggo kemangi!


Pinten

Lentil ditemokake ing bagean gandum ing supermarket, cedhak karo kacang buncis lan beras lan umume regane 3 nganti 5 reais sak kilo. Saya cedhak karo musim liburan, mula larang regane.

Ing supermarket umume, sampeyan mung bisa nemokake sing coklat, sing paling umum. Jinis liyane luwih asring ditemokake ing supermarket sing luwih spesial, kanthi biji-bijian lan produk liyane.

MACA >>>  Wiji Waluh: Temokake mupangate lan sinau nganggo kanthi bener!

Werna warna kasebut, luwih beda, uga nduweni nilai luwih dhuwur tinimbang coklat, sing cukup murah ing kahanan inflasi lan panen normal.

Kepiye carane nganggo?

godhog lentil

Ora kurang resep resep lentil. Biasane disajikake bareng karo nasi, sing bisa menehi rasane luwih kuat, saliyane tekstur sing apik, amarga lentil luwih angel dibandhingake karo nasi, sanajan dimasak

Resep liyane sing umum banget yaiku nambahake lentil warna ing salad. Masak luwih dhisik, sanajan sampeyan pengin luwih akeh, iku enak banget, yen dibumboni kanthi bener lan menehi sajian renyah sing enak.

Uga ana sup lentil sing bisa disajikake nganggo daging utawa mung nganggo rempah-rempah. Pilihan sing apik, utamane kanggo dina sing adhem.

Tabel nutrisi

Lentil sugih banget karo protein. Saka asam amino esensial sing diarani, yaiku asam sing ora diprodhuksi ing awak, saka 20 sing ana, nduweni 18. Kajaba iku, serat uga akeh lan lemu sithik, penting kanggo sing sehat, entheng lan panganan imbang.

Ela tem muita vitamin B6 e ácido fólico, o que é ótimo para a saúde da mulher. Tem muito carboidrato também, mas na sua maioria são fibras, karbohidrat bons, que eliminam e não acumulam lemu awak.

Apa ana protein?

lentil karo wortel parut lan tomat

Lentil duwe praktis kabeh asam amino penting sing dibutuhake awak manungsa. Tegese, protein iki akeh banget, meh 10% kabeh lentil minangka protein, luwih saka sawetara daging.

Lan karbohidrat?

Sim, cerca de 20% da lentilha é carboidrato, assim como os outros grãos. A diferença é que o carboidrato vem de fibras alimentares, que ajudam na eliminação de gorduras, de açúcar, na regulação do usus e, consequentemente, no nglencerake.

MACA >>>  Panganan sugih wesi

Claro que deve ser consumida com cuidado, sem exageros. Se você comer todos os dias uma quantidade muito grande de lentilha, em vez de bobote bobote e fazer bem ela vai te fazer engordar. Por isso, é sempre bom apertar na tecla da alimentação equilibrada, saudável, um pouco de cada coisa para evitar exageros e problemas trazidos com eles.

Ela é um panganan muito rico que vai deixar a suas refeições mais saudável e também trazer sorte e prosperidade nas comemorações de ano novo. Se tiver ainda alguma dúvida a respeito da lentilha e os seus usos, deixe um comentário aqui embaixo!

Ninggalake Komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake. Lapangan wajib ditandhani karo *




Ketik Captcha ing kene: