Basil: Nggo opo? Jinis apa Apa sampeyan duwe kontraindikasi? Apa resep sing paling apik?

kemangi

Muito além do que apenas um tempero, o manjericão é uma uma planta perene, composta por galhos e ramificações que pode trazer diversos benefícios à saúde. Você sabia que pode ser usado até mesmo para tratar pedras nos ginjel.

Ing pandhuan babagan kemangi iki, kita bakal ngenalake jinis utama tanduran iki, mupangate, cara ngonsumsi, cara nandur lan liya-liyane. Tindakake:

Rate artikel kita!
⭐⭐⭐⭐⭐

Rating pangguna: Dadi nomer siji!

Basil abang iku kanggo opo?

Basil ungu minangka variasi sing umum. Variasi iki digawe dening Universitas Connecticut ing taun 50-an. Sanajan ambu sing padha karo kemangi tradisional, versi ungu duwe ciri nutrisi sing beda-beda.

Justamente por possui a cor roxa ele apresenta na sua composição níveis elevados de antocianinas que possuem a função antioxidante e ajudam a proteger o sistem kekebalan awak. Além essa espécie funciona como digestivo e é ótima em situações de mal estar estomacal.

 

Lan wong Italia?

Basil Italia minangka variasi sing paling umum saka spesies kasebut lan umume digunakake kanggo masak lan kanggo teh aromatik, kayata. Amarga aroma seger sing kuat, ramuan iki apik kanggo nyiyapake ing endi ciri khas kasebut digoleki.

kemangi ungu

Apa kemangi garing?

Sanajan luwih aromatik nalika seger, garing minangka alternatif sing paling apik kanggo nyimpen tanduran. Basil garing bisa digunakake kanggo bumbu uga kanggo nggawe infus lan teh. Tips kanggo njaga supaya herbal tetep garing ing toples kanthi tutup sing kenceng, iki bisa njaga aroma luwih dawa.

MACA >>>  Daya Fungsional

Apa mupangate?

Saiki kita wis ndeleng sawetara variasi, saiki wayahe sinau babagan mupangate. Priksa keuntungan ing ngisor iki:

  • Tumindak anti-natoni
  • Bisa digunakake minangka antioksidan
  • Mbantu perawatan pencegahan kanker
  • tumindak analgesik
  • Mbantu nyuda suhu awak nalika demam
  • nglindhungi ginjel
  • Mbenakake sistem kekebalan awak
  • Possui ação que ajuda a diminuir os níveis de stres

Kepiye cara nganggo kemangi?

Bisa dikonsumsi nganggo macem-macem cara. Sing pertama lan paling misuwur yaiku bumbu kanggo nyiapake kuliner, lan ing konteks iki, ramuan kasebut pancen apik karo saos tomat, roti lan saus pesto tradisional. Cara nomer loro yaiku nganggo teh lan infus, amarga ambune sing enak, kemangi ngasilake teh sing enak banget sing entuk manfaat kesehatan.

Pungkasan, cara sing apik kanggo nganggo kemangi yaiku minangka komplementer ing jus. Sawise, rontog apik banget karo woh-wohan kaya jeruk, lemon lan uga semangka. Coba gawe jus semangka sing adhem banget lan tambahkan kemangi sajroning siyap, iku enak banget.

jinis

Apa ana contraindications utawa efek samping?

Não existem relatos de casos de contraindicações e Efek samping que possa causar. Contudo, quando na forma óleo, em pessoas sensíveis, quando passado na pele pode causar algum tipo de irritação, nesses casos, o uso deve ser apenas descontinuado.

Apa kemangi abortif?

Ana sawetara ramuan khusus sing mbebayani tumrap jabang bayi sajrone telung wulan pertama, lan kemangi kalebu salah sawijining. Nanging, iki ora ateges yen mangan pasta nganggo kemangi, sampeyan bakal duwe risiko keguguran, keguguran bisa kedadeyan nalika tujuane pancen tepat, jumlah sing kudu dikonsumsi kanggo tujuan iki pancen gedhe banget.

MACA >>>  Teh waru: Mupangate lan cara nggunakake

Apa resep sing paling apik?

Nalika nerangake kemangi, ora ana cara kanggo misahake saka tomat. Herb aromatik iki katon kaya digawe kanggo sayur-sayuran iki, kombinasi rasa iku pancen enak. Dadi, apa wae persiapan sing katon tomat nggunakake bumbu iki ing sajian. Asile mesthi apik banget!

Outra forma de consumo tradicionalmente italiana, mas que é muito usada também no Brasil é por meio do tradicional molho pesto. O molho pesto basicamente é composto por manjericão e minyak zaitun, não tem como ficar ruim, não é mesmo?  Confira abaixo a receita desse molho delicioso:

Úa:

3 untu papak.

1 cangkir teh godhong bumbu.

50g saka keju parmesão.

Setengah cangkir teh minyak zaitun.

Uyah 1 sendhok teh.

Mode Preparation:

Campur kabeh bahan ing blender lan gunakake saos adhem kanggo bumbu adonan sing sampeyan pilih. Saos iki apik banget karo mi jinis linguini, kayata. Ing resep tradisional Italia, tambah 3 sendok kenari, enak banget lan sampeyan bisa nyoba.

Cara nandur kemangi?

Cara paling gampang nandur yaiku nggunakake wiji. Wiji kasebut kudu ditandur ing lemah sing lembut lan dibuahi kanthi jerone 1cm lan kanthi rata-rata telung wiji saben bolongan. Perkecambahan ana 5 nganti 15 dina lan siraman kudu dilakoni saben rong dina, yaiku tanduran sing ora seneng akeh banyu.

Ninggalake Komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake. Lapangan wajib ditandhani karo *




Ketik Captcha ing kene: