Ditundha menstruasi: Delengen sebab-sebab sing bisa nyebabake!

nyebabake telat haid

Nalika haid teka, bakal akeh repot lan kita ngarep-arep bakal enggal sirna, nanging nalika telat, bisa uga repot banget kaya nalika teka, lan kadang-kadang luwih akeh, amarga alasane tundha haid.
Akeh wong sing nggandhengake wektu tundha karo kemungkinan meteng, nanging iki dudu siji-sijine wektu tundha. Ing artikel saiki, kita bakal ngomong babagan kabeh telung belas alasan utama sing nyebabake wektu tundha, lan menehi tips supaya sampeyan bisa mbantu kanthi cara sing gampang, cepet lan alami.

Rate artikel kita!
⭐⭐⭐⭐⭐

Rating pangguna: Dadi nomer siji!

Apa bisa dadi?

Mangkene 13 alasan utama kanggo tundha menstruasi:
sebab menstruasi telat

Kandhutan

Kandhutan minangka panyebab utama telat haid ing wanita sing aktif seksual, sanajan nggunakake metode kontrasepsi kayata kontrasepsi lan kondom. Sing ideal yaiku ngilangi kemungkinan iki kanthi langsung, nganakake tes getih (Beta HCG) utawa tes kehamilan sing didol ing apotek, ngelingi yen tes kasebut biasane luwih efektif sawise haid telat kliwat seminggu.

Kesalahan petungan

Wanita sing duwe siklus haid ora duwe aturan baku ora bisa ngerti manawa ing dina sing haid mudhun, nanging malah wong-wong sing duwe siklus biasa bisa salah ngitung lan mikir sing haid wis telat - utawa bener telat dina utawa loro tanpa alesan apik! Siji tip kanggo Count ing aplikasi siklus menstruasi kanggo ngetung siklus sampeyan kanthi luwih apik.

MACA >>>  Obat kanggo lara weteng: krasan lan efektif.

Kaku lan kuatir

Sapa sing ora kenal karo wong sing mung haid sawise ujian lan ngerti dheweke ora ngandhut? Iki amarga masalah emosi kaya ing stres lan kuatir bisa langsung mengaruhi fungsi awak, lan uga bisa nundha haid. Anggere sampeyan kuwatir utawa kuwatir yen haid mudhun, bisa uga ora kedadeyan. Dadi, sing paling apik yaiku njupuk ujian lan ora peduli.

Pungkasan pil kontrasepsi

Sawise sawetara wektu nggunakake pil kontrasepsi langsung, sampeyan awak butuh sawetara wektu (kira-kira 3 nganti 6 sasi) supaya bisa normal, lan menstruasi bisa uga tundha utawa malah ora mudhun ing sasi kapisan sawise mungkasi perawatan.

Nyusoni susu

Umume ngalami amenore sementara nalika nyusoni, yaiku kurang menstruasi. Dadi, yen dheweke wiwit telat ing wulan kapisan sawise bayi lair, dheweke bisa dadi bebas.

Infeksi utawa Penyakit

Virus umum kaya flu utawa infeksi sederhana kayata cystitis lan tonsilitis bisa ngganggu siklus menstruasi sampeyan, wektu tundha sawetara dina. Kita bakal ngomong babagan penyakit liyane sing bisa nyebabake wektu sing ora kejawab.

owah-owahan dumadakan ing bobot awak

Nambah utawa ngilangi bobot akeh bisa nundha menstruasi, amarga lemak langsung mengaruhi produksi estrogen, yaiku hormon wanita sing tanggung jawab kanggo mateng endhog lan ovulasi.

kelemon utawa tipis banget

Isih ngomong babagan bobot, kita bisa nyebut obesitas lan lancip sing gedhe banget amarga penyebab menstruasi sing telat, amarga kalorone estrogen lan jumlah hormon ing sangisore ideal bisa nyebabake ovulasi lan akibate dina haid. Ing kasus ekstrem, wanita bisa uga mandheg nalika luwih suwe.

MACA >>>  Menopause Awal: Temokake Gejala kasebut!

Aktivitas fisik sing gedhe banget

Aktivitas fisik sing gedhe banget sing ditindakake dening olahragawan profesional bisa nyebabake owah-owahan ing siklus menstruasi lan wektu tundha, amarga biaya kalori sing dhuwur, stres latihan sing kuat lan tingkat sing sithik. lemu awak, sing, kaya sing wis kasebut, mengaruhi produksi hormon.

Masalah tiroid

Tiroid sing fungsi (hypothyroidism) utawa tiroid sing berlebihan (hyperthyroidism) bisa nundha menstruasi utawa malah nyegah wanita nalika menstruasi luwih suwe (amenore).

sindrom ovarium polikistik

Wanita sing duwe PCOS (sindrom ovarium polikistik) asring bisa tundha menstruasi amarga ngasilake androgen (hormon lanang).

Menopause

Nalika nyedhak ing menopause (umume sawise umur 45 taun), umume menstruasi tundha utawa gagal ing sawetara wulan kapisan, nganti pungkasan rampung.

menarche

Wiwitan siklus menstruasi bisa uga ora biasa, lan sawise menarche (menstruasi kaping pisanan), menstruasi bisa uga ditundha utawa ora teka ing wulan sabanjure, nganti dadi rutin.
teh kanggo nggawe periode mudhun

Teas kanggo mungkasi menstruasi

Yen sampeyan pengin menehi pitulung alam kanggo alam lan wektu mandheg, coba coba salah siji saka teh iki:

  •  teh angelica
  •  Teh agonis
  •  Teh kayu manis
  •  Teh rue
  •  teh oregano

Ninggalake banyu sing umob nganti udakara 10 menit sadurunge saring lan ngombe nalika isih anget.

Ninggalake Komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake. Lapangan wajib ditandhani karo *




Ketik Captcha ing kene: