Apa sing diarani Crossfit?

crossfit

Crossfit minangka anyar, teka langsung saka Amerika Serikat, nyampur serangkaian resistensi lan latihan aerobik, Crossfit minangka pilihan sing nyenengake lan menarik kanggo tetep bentuk, amarga nggabungake macem-macem jinis latihan, sing bisa ditindakake kanthi cara sing bisa ditindakake target fitness tartamtu.

Minangka jinis fitness, olahraga, gaya urip. Crossfit njupuk aspek individualis saka olahraga gym, nggawe motivasi anyar kanggo olahraga sing kudu ditindakake kanthi disiplin lan watesane mesthi diluwih.

Rate artikel kita!
⭐⭐⭐⭐⭐

Rating pangguna: Dadi nomer siji!

Ayo ngerteni luwih akeh babagan filsafat latihan iki, sing wis akeh pengikut ing Brasil.

Apa asale Crossfit?

Crossfit digawe dening pelatih Greg Glassman, sing wiwit taun 1996 nggawe perusahaan kanggo promosi gaya sing beda kanggo ngadhepi gym. Perusahaan kasebut nguatake ing taun 2000, ngliwati sawetara Negara Amerika. Populasi gaya latihan Crossfit kedadeyan liwat blog, ing endi Workout of the Day (WOD) dikirim, menehi kesempatan kanggo sapa wae sing kepengin ngetutake rutinitas latihan kanggo nindakake dhewe.

Apa bedane gedhe antara Crossfit lan gaya latihan liyane? Ayo digoleki mengko.

Latihan kanggo kabeh awak.

Teori Crossfit kabeh bisa dirangkum ing siji ukara, sejatine ing persamaan, asring digunakake dening Greg dhewe kanggo nerangake marang para siswa apa tujuane program kasebut:

MACA >>>  Latihan pasa: Apa mbantu utawa ngalangi?

Gerakan sing beda-beda kanthi terus + gerakan fungsional + intensitas tinggi + lingkungan komunal ₌ kesehatan.

Sawise kabeh, apa tegese saka iki?

Formula olahraga kalebu nggawe, miturut prentah, wong sing bisa ngembangake kabeh gerakan kanthi luwih efisien, lan ora mung kuwat utawa luwih cepet, kaya regimen olahraga sing luwih tradisional. Kajaba iku, lingkungan komunal dikuatake ora mung dening pelajaran klompok, nanging kanthi sistem skor sing ditawakake pelatih marang siswa ing pungkasan pelajaran, mula nggawe lingkungan sing bisa nantang sampeyan nambah skor kabeh dina utawa malah saingan karo skor karo kanca latihan sampeyan, lan nggawe Crossfit minangka olahraga kompetitif.

Gabung karo komunitas ing saindenging jagad sing berkembang ing sekitar Crossfit lan sampeyan bakal ngerti sukses ing gaya latihan iki.

Amarga gaya pangembangan awak lan filosofi nggawe wong imbang gegayutan karo konsep fitness (nyeimbangkan kacepetan, kekuwatan lan ketahanan) Crossfit wis diadopsi dening sawetara badan militer kayata petugas pemadam kebakaran lan penjaga penghormatan Denmark.

Kanthi kabeh kaluwihan kasebut, kepiye cara ngganti latihan sampeyan menyang Crossfit?

1 komentar babagan "Apa Crossfit?"

Ninggalake Komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake. Lapangan wajib ditandhani karo *




Ketik Captcha ing kene: