Overtraining: Ana apa? Kepiye ora overtrain? Gejala apa? Mangan opo

overtraining

A ocorrência de overtraining é muito comum em atlet que querem ganhar músculos rapidamente, ou que precisa participar de alguma competição. Saiba mais sobre esse problema e o que é preciso fazer para evitar entrar em overtraining.

indeks post

Rate artikel kita!
⭐⭐⭐⭐⭐

Rating pangguna: Dadi nomer siji!

Apa sing overtraining?

Overtraining minangka ekspresi sing digunakake kanggo makili overtraining. Masalah sing kedadeyan nalika atlit nindakake latihan fisik luwih akeh tinimbang awak sing bisa pulih. Mengkono nalika wong nindakake latihan, ora cocog, tanpa ngurmati periode pemulihan utawa tenggat wektu.

É preciso entender que não é dentro de uma academia que se ganha massa otot e força, mas sim fora dela, quando o corpo restaura de forma lenta as fibras dos músculos que foram afetados no decorrer do treino.

Saliyane olahraga fisik sing berlebihan lan ora duwe istirahat sing tepat, faktor liyane uga ana gandhengane karo latihan olahraga, kayata kecanduan, pola makan lan stres sing kurang.

kesel banget

Apa sebabé?

Saiki, olahraga minangka kompetitif banget. Kanthi kasedhiya akeh informasi, adhedhasar riset sing ana gandhengane karo olahraga, fisiologis, pelatih lan atlit, luwih akeh sinau babagan rencana latihan, lan akibate, ana owah-owahan prosedur latihan.

A ligação de um plano puxado de treinamento com pouco tempo de recuperação, e decorrente perda da kinerja por bastante tempo (somando várias semanas ou meses), causa overtraining.

Iki tegese penting banget kanggo istirahat sawise olahraga fisik, amarga istirahat sawise latihan penting banget supaya ora kakehan latihan.

MACA >>>  Balet Fitness

Kerep dianalisis ing atlit, latihan olahraga uga disebabake dening faktor sing ana gandhengane karo diet lan stres sing kurang.

Por isso é fundamental passar por uma pambiji física antes de começar qualquer exercício físico, e traçar um plano de treinamento conforme o seu grau de condicionamento físico.

Apa gejala overtraining?

Com o corpo sobrecarregado e debilitado, o atleta começa a perceber que não está ganhando massa muscular. Esse é um dos gejala do overtraining, mas o awak dá mais sinais antes que isso ocorra. Se você souber reconhecer os sintomas, fica mais fácil evitar este dano antes que ele traga grandes problemas ao seu desenvolvimento físico. São esses os sintomas:

  • Efek olahraga ora katon, amarga kurang penghasilan sing signifikan
  • Tambah detak jantung nalika ngaso
  • Atlit kasebut ora duwe kekuwatan lan kekarepan kanggo nindakake latihan
  • Kakebalan kurang
  • Otot biasane nglarani saka olahraga pungkasan. Nanging, gejala iki mung ditrapake kanggo wong sing wis suwe nindakake kegiatan fisik, amarga saben pamula ngrasakake otot sing lara ing wiwitan
  • Kesulitan turu, nyebabake akeh insomnia
  • Sakit sirah
  • Kesel.
  • Kurang napsu.
  • masalah hormonal
  • Iritasi lan swasana ati
  • Wabah ciloko
  • Ngurangi bobote
  • Ing sawetara kasus langka, depresi

Yen dingerteni manawa atlit kasebut ngalami latihan berlebihan, istirahat iku penting. Sanajan kanggo sawetara atlit kemungkinan istirahat saka latihan iku angel, wektu istirahat iki kudu paling ora limalas dina kanggo mari.

Kepiye cara nyegah?

Kanggo ngindhari tampilan overtraining, kudu ngetrapake sawetara tumindak saben dina latihan. Kanthi cara iki, sampeyan bakal bisa ngasilake asil sing apik.

MACA >>>  Pilates

Wiwitane, gawe jadwal istirahat, amarga ora nguntungake olahraga saben dina seminggu yen awak ora pulih ing antarane olahraga.

Sampeyan uga kudu ngaso ing wayah wengi, yaiku turu kanthi lena. Iki nyuda kemungkinan para atlit luwih gedhe latihan. Dadi, aja nggunakake suplemen sing turu.

Reduza outros exercícios que sejam intensos, e tire dias completos para descanso. É importante também, reduzir o stres saben dina.

Kepiye cara ngobati latihan?

Nanging yen sampeyan wis ngalami latihan, coba golek dhokter kanggo menehi penilaian kanggo ngenali area tartamtu ing awak sing kudu diwenehi perhatian. Sampeyan uga kudu ngormati interval liyane ing antarane sesi latihan.

Ngombe banyu akeh banget kanggo mbantu hidrasi lan fungsi otot sing pas. Nindakake panganan sing penting iku penting banget. Lan eling karo sinyal sing diwenehake awak.

Apa sing kudu nandur modal ing panganan?

Kanggo duwe asil sing apik ing latihan lan aja kakehan latihan, iku kudu diet sing apik. Nalika ana latihan sing abot, awak butuh nutrisi kanggo mulihake lan nambah otot.

Alimentação de um esportista deve conter proteínas, karbohidrat e gorduras, para que ocorra a cura apropriada da musculatura entre os treinamentos.

Ngonsumsi woh-wohan lan sayuran sing dadi sumber vitamin lan mineral penting kanggo tuwuh otot, uga menehi energi luwih akeh kanggo olahraga.

Ninggalake Komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake. Lapangan wajib ditandhani karo *




Ketik Captcha ing kene: