Panganan paling apik kanggo entuk massa otot kanggo nedha bengi

nedha bengi kanggo gain massa otot

Kanggo menang massa otot, Dikenal yen sampeyan kudu ngetutake diet sing ngonsumsi kalori luwih akeh, menehi substrat luwih akeh kanggo awak sing mbantu ngembangake otot. Nanging nalika mangan ing wayah wengi, akeh keraguan babagan panganan sing kudu dipilih supaya ora nglumpukake lemak digawe lan, ing pungkasan, kita nggawe pilihan kasebut salah.

Rate artikel kita!
⭐⭐⭐⭐⭐

Rating pangguna: Dadi nomer siji!

Panganan sing dikonsumsi ing wayah wengi ngrangsang awak kanthi cara sing beda-beda, duwe efek, contone, ing produksi lan modulasi hormon kayata testosteron, melatonin lan GH, lan ing regenerasi otot apa sing kedadeyan nalika turu. Dheweke tanggung jawab kanggo anabolisme otot, ningkatake adaptasi sing luwih apik kanggo latihan, ngrangsang multiplikasi lan diferensiasi sel, tambah kekuatan fisik lan oksigenasi jaringan sing luwih apik.

Nedha bengi kanggo gain massa otot

Nalisir apa akeh wong mikir, mangan uga ing wayah wengi iku arang banget penting kanggo entuk massa lan minangka salah sawijining tanggung jawab kanggo nyuda katabolisme sing kedadeyan ing wayah wengi. Jam pasa sajrone turu ngonsumsi akeh energi, mula sampeyan kudu ngonsumsi kalori sing cukup kanggo sewengi. 

Para montar um jantar que gere hipertropi deve-se acrescentar uma quantidade significativa de proteínas, carboidratos e lipídios. 

 Jumlah protein sing bakal dikonsumsi kudu diwilang antarane 1,5 nganti 2 gram protein saben kilogram bobot, amarga padha duwe peran konstruktif ing jaringan otot. Karbohidrat kudu dadi prioritas integral lan indeks glisemik rendah supaya ora ngasilake lonjakan insulin sing bisa nyebabake akumulasi karbohidrat. lemu awak, lan lemak kudu monounsaturated lan polyunsaturated, sing dianggep apik kanggo kesehatan.

MACA >>>  Chia: Nggo opo? Apa mupangate? Apa sampeyan ngilangi bobot?

Nedha bengi minangka latihan sawise:

Nalika latihan ing wayah wengi, ana kemungkinan nggunakake panganan iki minangka latihan pasca. Sampeyan banjur kudu prioritize sumber pangan saka protein kanggo nambah bangunan otot lan bantuan ing Recovery saka serat stimulus sak latihan, nanging kanggo iki uga perlu kanggo nyedhiyani energi kanggo sel iki, saéngga, konsumsi cukup karbohidrat perlu kanggo menehi glikogen kanggo sel kanggo nindakake fungsi iki. 

Panganan kanggo nedha bengi:

- Daging:

Dheweke minangka sumber protein sing apik banget kanthi nilai biologis sing dhuwur. 

Daging sapi, daging babi lan pitik kudu dikonsumsi kanthi jumlah lemak sing paling sithik, amarga minangka lemak sing, yen berlebihan, bisa nyebabake owah-owahan kolesterol lan akumulasi lemak awak. 

Iwak kayata tilapia, bass laut, iwak, pacar lan mullet nduweni komposisi sing sithik, dene salmon, tuna, sarden, mackerel minangka spesies sing nduweni lemak sing dianggep apik kanggo kesehatan, sugih ing omega 3 lan 9 lan mulane kudu uga. klebu ing menu. 

- Endhog:

Endhog uga minangka sumber protein sing berkualitas. Saben unit duwe rata-rata 6 gram protein lan 5 gram lemak jenuh. Sampeyan kudu ora mangan goreng ing lenga, luwih seneng masak utawa nggunakake wajan non-stick.

Padha banget praktis lan cepet kanggo nggawe, lan bisa digunakake ing resep-resep, omelets utawa ing salad. 

- Ubi jalar :

Sumber karbohidrat sing apik banget, duwe indeks glisemik sing luwih murah amarga jumlah serat, sing nggawe energi ngeculake kanthi bertahap, ngindhari lonjakan glukosa ing aliran getih. 

As fibras e os antioxidantes presentes na batata aumentam a sensação de satiety, auxiliam no controle glicêmico e da pressão alta, melhora a função intestinal e o sistem kekebalan awak.

MACA >>>  Cocog Desserts: 5 Resep Mouthwatering

- Kacang-kacangan:

Iki minangka sumber protein nabati, serat lan karbohidrat, dadi pilihan sing apik kanggo nyipta salad, sup lan persiapan. Yaiku: kacang buncis, lentil, kacang polong lan kacang buncis.

Kacang buncis uga sugih ing tryptophan, zat sing mbantu nyuda kuatir lan stres, dadi apik kanggo nggunakake karo nedha bengi kanggo duwe turu luwih penake ing wayah wengi.

- Sayuran:

Sayuran ijo kudu tansah ana ing sajian. Padha sugih ing vitamins, mineral lan antioksidan sing dibutuhake dening sel kanggo ngembangake otot.

Isine kalori sing sithik banget lan bisa dikonsumsi kanthi jumlah akeh, lan amarga anané serat, nambah rasa kenyang lan nggawe panganan dadi gedhe. 

- Sereal:

Beras, gandum, amaranth, quinoa… Biji-bijian wutuh minangka sumber karbohidrat lan serat sing larut lan ora larut, ningkatake rasa kenyang lan nyuda rasa keluwen luwih suwe.

Umumé, serat larut mbantu nyuda tingkat kolesterol kanthi nyuda panyerepan lemak lan ningkatake transit usus. 

- Sayuran :

Sayuran minangka sumber karbohidrat, umume ing jumlah sedheng, nanging sugih serat lan mbantu rasa kenyang. Padha sugih ing vitamins lan mineral penting ing proses hypertrophy. 

- lenga zaitun extra virgin:

Minyak zaitun sugih ing asam lemak monounsaturated omega 9, omega 3 lan vitamin E, A lan K, wesi, kalsium lan magnesium. 

Amarga anti-inflamasi banget, dheweke nglawan peradangan diasilake dening rangsangan kanggo otot sing diasilake sajrone latihan, sing nyepetake pemulihan otot. 

Bisa digunakake kanggo sauté utawa panggangan panganan, utawa uga kanggo mangsa masakan. 

Amarga kalori banget, sampeyan kudu menehi perhatian marang jumlah sing dikonsumsi. 

Tuladha pasugatan ingkang kedah dipundhahar nalika nedha bengi (menu):

- salad chickpea karo tuna

MACA >>>  Gula demerara: kanggo opo iki? Duwe kalori luwih sithik? Iku apik?

– Fillet ayam panggang karo ubi sing digodhog

- Pasta wholemeal karo saus bolognese

– Salad ceaser karo pitik diced

- Sayuran ing oven karo fillet iwak panggang

- lasagna eggplant utawa zucchini

– Quinoa salad karo endhog

- Omelet keju lan salad mentah

- Daging sapi godhok karo sayuran 

Ninggalake Komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake. Lapangan wajib ditandhani karo *




Ketik Captcha ing kene: