Mrico: Sing paling apik? Apa bisa nyepetake metabolisme?

lombok

Penyayang bumbu sing apik kanggo panganan, ngerti manawa mrica ora bisa ilang, sanajan mung kanggo menehi sentuhan pungkasan, lan ana macem-macem mrico. Mula, kanthi warna lan level pembakaran sing beda-beda, umume digunakake ing macem-macem masakan, nggawa macem-macem mupangat kanggo konsumen kayata pencegahan penyakit jantung lan kanker. Sinau luwih lengkap babagan woh pedhes iki!

indeks post

Rate artikel kita!
⭐⭐⭐⭐⭐

Rating pangguna: Dadi nomer siji!

Apa mupangat mrica?

Iku urusan karo a panganan pedhes digunakake digunakake ing preparation saka sauces, stews lan jinis resep liyane. Saliyane rasa, bisa nggawa akeh keuntungan. Ing ngisor iki sawetara:

Nyegah penyakit jantung

Sawetara panliten nuduhake manawa wong sing duwe kebiasaan mangan mrica kanthi rutin duwe masalah sing luwih murah tinimbang pembekuan getih.

Iki ngemot zat sing diarani capsaicin sing mbantu sirkulasi getih lan nyuda kolesterol ala lan tingkat trigliserida. Iki uga dituduhake kanggo hipertensi amarga nyuda tekanan getih.

Nyegah lan ngilangi diabetes

Kapsaisin sing ditemokake ing mrico mbantu nyegah lan ngilangi diabetes, amarga nyuda tingkat glukosa lan nambah level insulin.

Sipat anti-inflamasi

Nduweni efek anti-natoni amarga tumindak capsaicin, saliyane kanggo ngiyataken ing sistem kekebalan awak. Manfaat liyane sing wis dibuktekake ing riset yaiku daya antibakteri saka woh iki. Kajaba iku, nduweni kemampuan kanggo mateni 5 spesies bakteri sing beda.

Kajaba iku, mbantu nambah swasana ati, nyegah lan nglawan kanker, nyuda rasa lara, mbantu pencernaan, sugih ing antioksidan, nambah produksi kolagen, minangka sumber vitamin lan mineral, lan tumindak marang depresi.

MACA >>>  Cuka Apel: Apa mupangate? Apa sampeyan pancen ngilangi bobot?

jinis mrico

cayenne

Cabe rawit umume digunakake minangka bumbu kanggo masakan ing pirang-pirang negara kayata Meksiko lan India. Penelitian ilmiah mbuktekake manawa mrica rawit minangka analgesik sing apik, tumindak kanggo nyuda rasa sakit.

Bisa nyegah sirkulasi getih sing kurang, saliyane dadi sumber vitamin A lan C. Konsumsi rutin bisa mbantu ngatasi pilek lan flu.

cayenne

Mrico lombok

Mrica cabai akeh digunakake ing masakan Lor, Kidul lan Eropa. Konsumsi reguler nambah kepinginan seksual, saliyane nambah umur dawa.

Panaliten dening klompok ilmuwan ing China ngandhakake manawa konsumsi nambah umur pangarep-arep. Kedadeyan tiwas ing antarane wong-wong sing ngonsumsi mrica cabai sajrone seminggu dikurangi.

mrico lombok

pout

Sungut utawa pitik kaya sing diarani, yaiku woh sing subur karo vitamin lan mineral. Iki asring digunakake kanggo dekorasi salad, amarga bentuke apik banget lan ora kobong.

Mupangate akeh, kalebu: sugih serat, digunakake ing kompres kanggo ngatasi rasa nyeri, lan sugih antioksidan.

mrico cucuk

Mrica kuning

Ana sawetara jinis kanthi warna kuning. Salah sijine yaiku ambune, kanthi aroma sing kuat, asring dadi pilihan konsumsi kanggo wong sing ora seneng sisih pedhes, amarga luwih entheng. Sing liyane yaiku mrica cumari saka Pará, kanthi bentuk lonjong lan bentuke silinder. Cukup pedhes lan asring digunakake kanggo pickles lan pickles.

Kuning

Kraton

Mrica ireng temtu salah siji sing paling populer ing saindenging jagad. Iki dianggep minangka panganan obat, sing bisa nyegah lan ngobati pirang-pirang penyakit. Spicy banget lan duwe pirang-pirang warna (abang, ijo, ireng lan putih), nambah rasa liyane ing sajian.

MACA >>>  Basil: Nggo opo? Jinis apa Apa sampeyan duwe kontraindikasi? Apa resep sing paling apik?

Sugih karo nutrisi sing penting kanggo fungsi awak sing tepat. Sawetara mupangate yaiku: ngaktifake sirkulasi getih, nyegah kanker lan nambah pencernaan.

Mrica ireng

Sing paling monjo?

Saiki, sing paling monjo yaiku Pepper X, diikuti karo mrica Carolina Reaper. Wis dadi sing paling apik ing saindenging jagad, yaiku proyek dening Smokin Ed Currie lan konsumsi bisa nyebabake pati yen dikonsumsi mentah lan kanthi cara sing gedhe banget.

Ing babagan sing kasebut ing artikel iki, sing paling apik yaiku mrica lombok. Nanging pedhes banget, yen digunakake kanthi moderat, bakal menehi rasa sing khas kanggo sajian kasebut. Sawise mrica lombok, sing paling apik yaiku cayenne.

Mrico mbantu ngilangi bobot awak?

Konsumsi mrico mbantu bobote bobote amarga iku pangan thermogenic, sing, accelerates ing metabolisme nyebabake Ngobong Lemak. Faktor liyane sing ndadekake mrico bantuan ing nglencerake yaiku nilai kalori sing kurang. Mula dheweke dadi sekutu wong-wong sing pengin ngilangi bobot lan seneng panganan pedhes.

Tags:

Ninggalake Komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake. Lapangan wajib ditandhani karo *




Ketik Captcha ing kene: