Keju pondok: apa mupangate? Apa padha karo ricotta? Takona pitakonmu!

keju pondok

Sawetara wong pengin ngilangi sawetara kilogram lan ngilangi, entuk massa otot, investasi ing diet kanggo ngilangi bobot awak. Contone, keju pondok, sing akeh protein, lan kalebu salah siji sing paling tipis, nggawa sawetara mupangat. Iki minangka jinis keju putih, dianggep sehat banget lan akeh sing percaya manawa bisa ngilangi bobot awak lan nambah massa otot. Apa bener?

[Toc]

Apa mupangate keju pondok?

Iki kalebu keju putih kanthi rasa asam. Iki dianggep minangka keju sing paling tipis ing jaman saiki, mula ana sawetara mupangat:

ngindhari masalah jantung

Keju pondok ngemot akeh omega 6 uga akeh magnesium, kalorone bisa nyegah serangan jantung.

mundhak massa otot

Keju pondok uga duwe protein sing alon-alon digunakke ing awak sing diarani kasein. Konsumsi keju nalika sarapan lan sadurunge turu nyegah katabolisme lan nyumbang kanggo nambah massa tanpa lemak.

Keju iki uga ngemot riboflavin, sing ngowahi karbohidrat dadi energi, penting kanggo kinerja sing apik ing kegiyatan fisik.

Nglindhungi kanker payudara

Keju pondok ngemot macem-macem vitamin D lan kalsium, sing bisa nyuda kemungkinan kanker payudara.

mbenakake usus

Keju iki mbantu nindakake flora probiotik ing usus, sing nyerep sawetara nutrisi kalebu kalsium.

Sugih karo vitamin B

Vitamin sing ditemokake ing keju pondok penting banget kanggo prestasi metabolisme awak. Vitamin kompleks B mbantu nyedhot zat besi, ningkatake fungsi otak, ningkatake energi, mbiyantu pembentukan janin lan nyumbang kanggo kesehatan jantung.

Ngontrol glukosa

Amarga akeh magnesium ing keju pondhok, jumlah gula ing aliran getih bisa dikendhaleni, supaya bisa nyegah penyakit kayata diabetes. Salajengipun, magnesium uga mbantu nglawan migren lan konstipasi.

mangan keju pondhok

Pira kalori sing ana?

Ing antarane keju putih, Cottage paling cocog, amarga ngemot kalori lan lemak sing sithik, sampurna kanggo ngontrol bobot, amarga susu cilik digunakake nalika produksi.

Ana rong jinis keju pondok. Sing digawe nganggo susu semi-skim, kanthi jumlah 100 gram nduweni 90 kalori lan 2% lemak. Sing digawe nganggo susu skim, ing bagean 100 gram duwe 70 kalori lan 1% lemak.

Informasi nutrisi

Ing 100 gram keju keju, kita duwe:

  • Kalori 90 Kcal;
  • 10 g protein;
  • Karbohidrat 3,5 g;
  • Lemak 4,4 g;
  • Lemak jenuh 1,8 g;
  • Kalsium 82 mg;
  • 0,1 mg wesi;
  • Kalium 105 mg;
  • Natrium 120 mg;
  • Magnesium 9 mg;
  • Vitamin A 139 iu;
  • Vitamin D 2 ui;
  • Vitamin B 0,5 µg;
  • Fosfor 119 mg.

Referensi nutrisi mirip banget karo rong jinis keju pondok.

roti panggang

Apa keju pondok mbantu ngilangi bobot awak?

Salah sawijining mupangat konsumsi yaiku ora nambah bobot awak lan bisa mbantu ngilangi bobot awak. Keju iki duwe akeh protein sing mbantu ngasilake massa otot. Kajaba iku, sugih ing CLA (asam linoleat konjugat) sing penting kanggo ngilangi lemak weteng.

Kajaba iku, keju pondok sugih ing protein susu, sing sabanjure ngemot BCAA, sing dadi kunci kanggo nyuda lemak awak. Dadi wangsulane ya, pancen mbantu ngilangi bobot!

Apa apik kanggo hipertropi?

Amarga protein sing akeh, dadi panganan sing enak kanggo dilebokake ing panganan sing pengin nambah otot, mula apik kanggo hipertropi. Protein unik ing keju iki mbantu nggawe otot.

Jumlah protein paling gedhe yaiku kasein, efisiensi padha karo protein whey nalika nggawe otot.

Umume para binaragawan mangan keju ing wayah sore nalika sore. Dadi, asam amino diluncurake menyang aliran getih lan otot ing wayah wengi, nyuda kedadeyan katabolisme otot.

Apa keju pondok padha karo ricotta?

Ora, keju pondok ora padha karo ricotta! Iki minangka keju sing digawe karo susu semi-skim utawa susu skim, kanthi kalori lan lemak luwih murah tinimbang keju liyane.

Ricotta, ing tangan liyane, asale saka keju, amarga diasilake saka whey, nanging angel banget ngganti nilai gizi. Ricotta uga akeh protein, pilihan sing apik kanggo wong sing pengin ngilangi lemak lan nambah massa otot.

Ninggalake Komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake. Lapangan wajib ditandhani karo *




Ketik Captcha ing kene: