Wiji Sunflower: Nggo opo iki? Cara nggunakake panganan?

Alam kebak nutrisi sing meh ora ana sing ngerti, nanging bisa ngasilake mujizat ing awak. Salah sawijine yaiku winih kembang srengenge, yaiku sekutu kanggo memerangi konstipasi, amarga rong sendok ngemot 2,4 gram serat.

A semente de girassol também melhora o sistema cardiovascular por possuir gordura boa para o coração, é antioksidan e ainda ajuda a diminuir o colesterol. Ela é muito fácil de encontrar, é barata e pode ser usada em diversos pratos culinários.

Rate artikel kita!
⭐⭐⭐⭐⭐

Rating pangguna: Dadi nomer siji!

Nanging pitakonane wong akeh yaiku: apa winih kembang srengenge katon tipis?

Sim, a semente de girassol auxilia na nyuda bobot awak, isso por que possui muitas fibras e estas reduzem o apetite e aumenta a sensação de satiety. No entanto, ela também tem calorias e é importante não fazer uso indiscriminado da semente, procure saber antes de consumir.

Cara ngonsumsi wiji kembang srengenge
Sampeyan bisa nyampur wiji ing salad buah utawa sayuran, vitamin, jus lan uga pasta. Sampeyan bisa nemokake kanthi tanpa cangkang, mentah utawa ora, lan bisa ditemokake ing supermarket, toko panganan alami utawa bisa uga ditanam ing omah.

Por ter um valor calórico alto, o ideal é consumir uma média de 30g de semente por dia, divididas nas refeições principais. Elas ficaram saborosas junto com sereal, trituradas como farinha ou torradas.

MACA >>>  Sup Ajaib: Resep kanggo ngilangi bobot kanthi mangan kanthi apik! Detox, Dukan, Low Carb...

Kepiye nyiyapake teh winih kembang srengenge?

Coba 1 liter banyu seger lan rebus bareng karo kita (02) sendok wiji kembang srengenge panggang. Ninggalake geni kira-kira 10 menit lan lebokake wadhah sing ditutup banjur lebokake kanggo 20 menit. Ngonsumsi nganti patang (04) cangkir (gelas) saben dina (ketegangan sadurunge diombe).

minyak wiji kembang srengenge

Diekstrak saka wiji kembang srengenge, lenga kasebut bisa digunakake kanggo masak panganan lan / utawa kanggo mbumbuhake salad. Iki uga cocog kanggo kulit, alusake tandha umur, mbantu proses penyembuhan, digunakake ing kulit sensitif kaya bayi lan kanggo rambut, moisturizing lan menehi luwih akeh urip.

Mas não só isso, ele é um dos principais agentes de que auxiliam no nglencerake, sabe como? Inibindo a LPL (enzima que transporta a gordura no sangue para as células adiposas), assim o organismo tem que usar o estoque de energia que já possui como a energia principal, genial não é?

Apa mupangate winih kembang srengenge?

• Mbantu nglawan kolesterol ala lan nyegah fiksasi ing ujung arteri;
• Detoksifikasi awak;
• Nambah rasa satiety (serat);
• Sumber selenium (nyegah kanker);
• Possui Vitamin B que ajuda no funcionamento cerebral;
• Alivia os gejala da menopause;
• Sekutu kanggo sing olahraga, amarga pulih otot ing latihan sawise latihan;
• Sugih karo Vitamin E, sing, kajaba kanggo ngrawat kulit (nyegah tuwa), duwe tumindak antioksidan ing awak;
• Sekutu banget kanggo nglawan migren;
• usus luwih apik amarga akeh serat;
• Nduweni tembaga lan magnesium * sing ngiyatake balung, kuku lan untu;
• Iki duwe asam lemak penting sing menehi energi;
• Ngontrol tekanan getih, amarga nyenengake otot awak lan pembuluh getih;
• Mbantu nyegah stroke, serangan jantung, lsp;
• Ajuda na perda de peso ao regularizar o processo gastrointestinal e prolongar a sensação de saciedade;
• Nyumbang kanggo produksi serotonin, nyuda puncak swasana ati lan nyuda gejala kram lan PMS.

MACA >>>  Pengawas Bobot

* Magnesium iki penting banget, amarga kurang ing awak bisa nyebabake: nyeri otot, kram, lemes lan migren.

Ana manfaedah winih sunflower liyane sing luwih spesifik, kayata:

Kanggo Sistem Kardiovaskular: amarga sugih ing Vitamin E, winih kembang srengenge mbantu nyegah penyakit kardiovaskular, saliyane Vitamin E minangka antioksidan lan njaga radikal bebas saka awak.

Mbantu kanggo nyegah Kanker: panliten negesake manawa kekurangan selenium ing awak ngasilake insiden kanker lan wiji kembang srengenge sing dhuwur minangka sumber selenium.

Uga apik kanggo balung: kalsium ora mung ngiyatake balung, nanging magnesium uga penting kanggo kesehatan balung sing apik lan ana ing wiji kembang srengenge.

Muga-muga sampeyan seneng karo artikel dina iki lan migunani kanggo sampeyan! Terusake ngetutake kita lan mengko ketemu maneh!

4 komentar babagan "Wiji kembang srengenge: kanggo apa? Kepiye cara nggunakake ing panganan?"

  1. Avatar

    Aku wis krungu babagan winih kembang srengenge kanggo lega labyrinthitis, nanging aku seneng banget karo mupangat liyane, subyek sing apik yaiku ucapan selamat

Ninggalake Komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake. Lapangan wajib ditandhani karo *




Ketik Captcha ing kene: