Suplemen panganan

suplemen panganan

Sing golek panganan sing sehat bisa uga nemokake suplemen panganan. Nanging, sawise kabeh, babagan apa? Ing artikel iki, kita bakal ngrampungake sawetara keraguan lan ngomong babagan macem-macem jinis suplemen lan cara mbantu sampeyan.

Apa suplemen kanggo

Suplemen minangka suplemen kanggo diet wong sing ora entuk nutrisi tartamtu liwat panganan. Pasar suplemen saya akeh ing Brasil amarga jumlah binaraga saya tambah akeh.

Protein

Sing nggoleki hipertropi, yaiku bathi lan nambah massa otot, butuh panganan sing akeh protein. Sampeyan ora mesthi bisa entuk protein sing akeh liwat panganan, lan ing kana kasedhiya suplemen protein, sing bisa ditemokake ing bubuk utawa bar. Contone, kita duwe Whey Protein sing misuwur.

Asam amino

Asam amino minangka partikel pembentuk protein sing paling cilik, sing ndadekake panyerepan luwih cepet, nyegah lemes otot, lan nyepetake pemulihan otot sawise olahraga. Dheweke nyegah katabolisme, yaiku nalika awak nyintesis sel otot kanggo energi.

Hiperkolitik

Iki duwe konsentrasi karbohidrat sing dhuwur, nyediakake energi lan ningkatake bobot awak nalika digunakake bebarengan karo kegiyatan fisik sing berdampak tinggi. Nanging, yen digunakake tanpa olahraga, bakal nyebabake lemak awak saya mundhak. Dheweke ora bisa digunakake ing panganan kanggo nyuda bobot utawa definisi otot (nglereni).

Thermogenics

Digunakake kanggo mbantu nyuda bobot utawa mbantu nggawa definisi, thermogenics nggunakake bahan aktif sing ningkatake suhu awak lan nyepetake metabolisme, nyebabake pengeluaran kalori sajrone kegiatan fisik ditambah. Formula biasane uga ngemot stimulan.

Energizers (Stimulator)

Umume kalebu kafein, sing duwe reaksi langsung ing sistem saraf pusat. Iki ngasilake konsentrasi lan fokus sing luwih gedhe, saliyane nggawa akeh energi lan kekarepan, nyebabake atlit nindakake kegiyatan kanthi luwih intensitas. Asring jinis obat kasebut ana ing "pre-workout" sing diarani suplemen, kanggo menehi energi sadurunge olahraga.

Obat Herbal

Digunakake kanggo nggayuh bobote, yaiku senyawa sing bahane serat larut lan larut. Loro-lorone mbantu nyuda bobot lan njaga bobot awak, amarga nambah rasa satiety, ningkatake pencernaan sing tepat lan njaga kesehatan usus. Dheweke uga ngobati lan nyegah konstipasi. Bisa uga jinis produk iki duwe ekstrak jamu, oyot utawa woh-wohan kanthi sifat diuretik, sing bisa nyuda cairan cairan sing akeh banget ing awak sing nyebabake pembengkakan.

Pengisi Energi

Utamane ana ing "latihan pasca latihan" sing diarani, kasebut minangka sumber glukosa kanggo ngisi cadangan glikogen otot sing wis digunakake sajrone olahraga. Yen cadangan ora diisi maneh, organisme wiwit nyintesis sel otot, mula iku anti-katabolik. Dextrose lan Maltodextrin digunakake akeh kanggo tujuan iki.

Vitamin

Kaya jenenge, suplemen jinis iki kanggo menehi ganti rugi kanggo kekurangan vitamin lan mineral - bisa uga kanggo wong sing nyunting, wanita hamil, sing duwe komplikasi kanggo nyedhot nutrisi kasebut utawa uga atlit, sing asring mbutuhake kebutuhan kanggo komponen kasebut ora bisa menehi panganan.

Ninggalake Komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake. Lapangan wajib ditandhani karo *




Ketik Captcha ing kene: