Vitiligo: Ngerti apa masalah kulit iki lan kepiye carane timbul

vitiligo o que e sintomas como tratar

Akeh sing dicritakake babagan vitiligo, nanging ora dingerteni babagan masalah kesehatan iki sing nyebabake akeh wong ing saindenging jagad. Malah ana mistikisme tartamtu lan akeh desas-desus babagan vitiligo lan kabeh saiki bakal dibantah ing teks iki.
Ing topik ing ngisor iki, sampeyan bakal nemokake kasunyatan babagan vitiligo. Apa sebabe, apa sebabe, yen ana perawatan, tamba, ing antarane masalah liyane sing kalebu perkara iki. Priksa!
[Toc]

Sing endi?

Vitiligo minangka penyakit sing biasane kedadeyan ing kulit sing luwih peteng. Ing bagean kasebut, bagean awak luwih entheng, yaiku pigmentasi bagean kulit ilang. Biasane sawetara bagean sing beda, mbentuk lingkaran putih ing titik tartamtu ing kulit. Nanging bisa dadi luwih jelas lan kabeh bagean awak lan anggota awak dadi putih.
Masalah kasebut kedadeyan amarga sel sing ningkatake pigmen kulit wiwit mati utawa ora bisa digunakake. Dadi, bintik-bintik putih nyebar ing wong kasebut lan ora mandheg yen ora miwiti perawatan.

Apa sebabe Vitiligo?

Vitiligo ana nalika sel sing ngasilake melanin mati utawa ora bisa digunakake, durung dingerteni kenapa kedadeyan kasebut, nanging ana sawetara rasa curiga.
Peneliti percaya manawa vitiligo ana amarga penyakit autoimun, yaiku sistem kekebalan awak dhewe ngrusak sel melanin. Sawetara uga ujar manawa penyakit iki bisa turun temurun, yaiku bisa diwarisake saka bapak lan ibu menyang bocah-bocah.
Masalah liyane kayata kakehan srengenge, stres lan kontak karo macem-macem bahan kimia uga bisa ana gandhengane karo tampilan vitiligo.
Intine, kabeh mau mung ngira-ngira lan nyoba nemokake sejatine. Penyebab nyata vitiligo durung dingerteni. Dadi obat-obatan kanggo penyakit iki uga ora dingerteni.

Gejala

Gejala utama kelainan iki yaiku munculna bintik putih ing bagean kulit sing beda. Ing sawetara kahanan, bintik-bintik kasebut ketemu lan mbentuk kulit putih gedhe ing bagean tartamtu ing awak pasien.
Saliyane tambalan putih, vitiligo uga duwe gejala kayata tenderness ing wilayah sing kena pengaruh lan uga pain. Sing paling umum yaiku tampilan sing katon, nanging gejala liyane iki bisa uga katon ing sawetara pasien.
Masalah utama para spesialis yaiku gejala paralel sing kedadeyan mung amarga penyakit kasebut wis muncul. Iki minangka gejala psikologis, rasa percaya diri sing kurang, kuatir, depresi, panik lan liya-liyane. Malah kanggo ngindhari masalah kasebut, sing paling becik yaiku langsung menyang dhokter, langsung nambani perawatan lan uwal saka noda.
vitiligo duwe tamba

Apa perawatane?

Sanajan ora duwe obat sing diakoni dening komunitas ilmiah sadonya, vitiligo duwe perawatan lan bisa digunakake. Titik kasebut mandheg nyebar ing awak pasien, lan ing sawetara kasus, penyakit kasebut malah ilang.

Biasane, dermatolog nggunakake obat-obatan lan peralatan sing ngasilake pigmentasi menyang wilayah sing kena kelainan iki. Ing kasus liyane, sanajan transplantasi sel melanin ditindakake kanggo mbalekake warna ing bagean tartamtu ing awak pasien.

Pilihan perawatan sing bakal digunakake digawe dening spesialis. Saben kasus duwe perawatan sing beda, mula luwih becik langsung menyang dhokter lan miwiti obat sampeyan supaya vitiligo ora nyebar ing bagean awak liyane.

Apa Vitiligo genetik?

Ora ana kepastian sebab penyebab vitiligo, nanging sawetara peneliti nyinaoni lan percaya kemungkinan turun temurun, yaiku saka bapak lan ibu dadi putra lan putri.

Apa ana tamba?

Vitiligo ora bisa ditambani, nanging kanthi perawatan sampeyan bisa ngilangi kabeh cacat ing kulit ing salawas-lawase. Bakal gumantung karo tingkat penyakit lan keruwetan kahanan, nanging umume, wong kasebut duwe warna sing padha karo kulit sawise miwiti perawatan karo dermatologis.

Apa sampeyan nyegah vitiligo?

Ora ana cara kanggo ngobrol babagan pencegahan, amarga penyebab vitiligo ora dingerteni. Mula, ora ana cara kanggo nyegah penyakit iki. Kajaba iku, yen ana bintik, sanajan sepele, katon ing kulit, bukak dokter kulit lan langsung miwiti perawatan. Cepet sampeyan ngilangi gejala penyakit, luwih becik kanggo kulit lan percaya dhiri.
Yen sampeyan seneng teks iki babagan vitiligo, bareng karo kanca ing jejaring sosial!

Ninggalake Komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake. Lapangan wajib ditandhani karo *




Ketik Captcha ing kene: