Protein Whey: Keuntungan kanggo Hypertrophy, Kesehatan lan Ngurangi bobot

keuntungan whey

Salah sawijining suplemen sing paling misuwur lan digunakake ing saindenging jagad yaiku Whey Protein. Paling cocog kanggo sing pengin nambah tingkat massa otot lan ana variasi sing cocog karo sing miwiti latihan bobot lan sing wis tuwa.

Aku yakin sampeyan wis krungu babagan Whey Protein, sanajan sampeyan ora melu ing jagad olahraga. Amarga, akeh dokter lan ahli nutrisi nyaranake suplemen iki kanggo masarakat umum, amarga macem-macem mupangat kesehatan.

Kajaba iku, ana manfaate liyane sing ana gandhengane karo panggunaan suplemen iki: nyuda bobot awak. Nanging, kudu luwih jelas yen mung mbantu ngobong lemak, amarga dudu fungsine, amarga ana thermogenics.

Dadi, aku ngajak sampeyan ngerti kanthi cetha kabeh mupangat sing diwenehake Whey Protein kanggo pangguna, kanthi langsung utawa ora langsung, saliyane ngerti efek samping sing bisa disebabake nyalahi panggunaan lan kontraindikasi.

Apa sampeyan wis siyap? Dadi ayo lunga!

Apa sing diarani protein whey?

Protein whey minangka suplemen panganan kanthi nilai biologis sing dhuwur sing digawe karo protein whey. Ing komposisine uga ana asam amino kayata Glutamine, Arginine, saliyane rantai bercabang asam amino (BCAA) yaiku Leucine, Isoleusin lan Valine.

Ana sawetara variasi Whey Protein kanthi ciri khas kayata Konsentrat, Isolasi, Hidrolisis, 3W lan uga Protein Whey Wanita.

Keuntungan kanggo nambah massa otot

Protein minangka makronriri utama sing tanggung jawab kanggo mbangun lan pulih otot. Nalika nindakake latihan latihan bobot awak, serat otot ngalami sawetara cilaka mikro sing bisa diuripake sajrone istirahat.

Whey Protein bakal nambah regenerasi otot iki, saengga otot bakal tuwuh luwih cepet.

Kajaba iku, suplemen iki nyedhiyakake pencernaan kanthi cepet, sing minangka salah sawijining kaluwihan. Protein kalebu sawetara jinis asam amino lan, yen dicerna kanthi cepet, asam amino iki mlebu aliran getih kanthi luwih cepet lan gampang.

Salah sawijining asam amino utama sing kalebu protein yaiku leusin. Iki minangka asam amino esensial (sing ora diprodhuksi awak) sing tumindak langsung ing rekonstruksi serat otot, saengga ngasilake hipertropi sing luwih apik.

Keuntungan liyane sing dijamin Whey Protein kanggo awak yaiku nambah energi lan ketahanan fisik, nyuda lemes otot (lemes), nyegah nyeri otot sawise latihan, ing antarane faktor liyane sing nambah kinerja latihan lan, akibate, bisa ngasilake asil saka massa otot.

Manfaat kesehatan

Whey Protein dudu suplemen eksklusif kanggo binaragawan, yaiku, apa wae jinis wong sing bisa ngonsumsi, anggere ana kebutuhan lan padha ngajeni pedoman pabrikan utawa ahli nutrisi sing digunakake.

Ing antarane mupangat utama Whey Protein sing ana gandhengane karo kesehatan, bisa disorot:

  • Mbantu perawatan asma;
  • Nyegah masalah kardiovaskular;
  • Mbantu ngontrol tingkat kolesterol;
  • Mbantu ngontrol glukosa getih;
  • Mbantu ngontrol tekanan getih;
  • Nambah kakebalan;
  • Antarane wong liya.

Titik liyane sing bakal disorot babagan Whey Protein yaiku ngasilake sawetara mupangat kanggo penderita HIV. Iki ngalangi sel virus supaya ora ngrusak jaringan otot lan ngilangi massa otot.

Kajaba iku, glutamin sing ana ing Whey mbantu nambah kekebalan awak sing ora kena pengaruh karo munculé virus. Nanging, yen sampeyan positif karo HIV, disaranake njaluk saran medis sadurunge nggunakake.

Keuntungan kanggo ngilangi bobot awak

Sanajan Whey Protein ora mung kanggo ngobong lemak awak, ana sawetara faktor sing ana gandhengane karo konsumsi.

Contone, nalika nggunakake suplemen iki dikombinasikake karo panganan sing seimbang lan latihan sing tepat, metabolisme kita cenderung bisa luwih cepet. Kanthi cara iki, awak bakal ngobong lemak liyane.

Kajaba iku, kabukten kanthi ilmiah manawa Whey Protein bisa mbantu ngontrol rasa satiety, utamane Whey Wanita sing ngemot protein kedele ing komposisine. Kanthi mangkono, sampeyan mung bakal mangan sing dibutuhake, ngindhari panganan sing akeh kalori lan jinis omong kosong liyane sing nggawe awak lemu.

Penting, sampeyan kudu jelas yen ora mung sembarang jenis Whey Protein sing cocog kanggo sapa wae sing diet diet bobote. Contone, Whey Concentrate mung ngemot 70 nganti 80% protein kanthi konsentrasi lemak lan karbohidrat sing luwih dhuwur.

Mula, sing paling cocog ing kasus kasebut yaiku Whey Isolated, sing ngemot 90% protein lan kandungan lemak lan karbohidrat sing luwih murah.

Kajaba iku, ati-ati karo jumlah Whey Protein, amarga protein sing berlebihan ing awak bisa diowahi dadi lemak lokal, sing ora narik kawigaten kanggo wong-wong sing pengin ngilangi bobot awak.

whey

Efek samping lan kontraindikasi

Kaya sing wis dingerteni, Whey Protein asale saka protein whey lan umume versi ngemot laktosa. Mula, wong-wong sing ora sabar karo disakarida iki (laktosa) kudu ngindhari konsumsi, yen ora ana efek samping sing bisa muncul, kayata:

  • Rasa ora nyaman lambung;
  • Gas;
  • Masalah saluran pencernaan;
  • lara weteng;
  • Diare

Wanita hamil kudu ngindhari panggunaan, amarga komposisi suplemen iki bisa uga ora apik kanggo pambentukan bayi. Uga, wong sing duwe ginjel, ati utawa penyakit liyane kudu takon karo dokter sadurunge digunakake.

Kesimpulan

Saiki sampeyan ngerti kabeh mupangat sing bisa diasilake Whey Protein kanggo nambah massa, kesehatan, lan malah ngilangi bobot awak, apa maneh ngenteni tuku pot saiki?

Tansah ngormati jumlah sing disaranake dening pabrikan utawa ahli nutrisi lan uga waspada babagan kontraindikasi. Kanthi nindakake iki, sampeyan bisa ngindhari masalah kesehatan sing serius.

Pengin sinau luwih lengkap babagan jinis suplemen liyane? Aku nyaranake sampeyan KLIK INI lan ngakses Tips binaraga, sing duwe artikel saben dina babagan binaraga, suplemen, latihan lan liya-liyane!

Suplemen sing apik!

Ninggalake Komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake. Lapangan wajib ditandhani karo *




Ketik Captcha ing kene: